Un nou parc acvatic se va deschide martea viitoare in apropierea Bucurestiului. La Plaja Acua Park este proiect gandit si pus in practica de o familie de greci cu origini in Romania. Si cum se stie ca romanii sunt in general atrasi de tot ce este nou si sunt dornici sa experimenteze, locatia are toate sansele sa atraga destul de multi curiosi, desi preturile nu sunt mici, iar accesul este destul de dificil.
Parcul acvatic "La plaja", situat la intrarea in Bucuresti, in zona comerciala Militari, face parte din complexul de agrement Divertiland Multi Entertainment Park, care va mai include un parc de distractii, un complex sportiv de relaxare si spa si un centru de divertisment familial acoperit.

Divertiland este operat de firma Magic World Developments, controlata de o familie de greci care a fost stabilita in Romania pana in anii `40 si a emigrat in Venezuela. Administrator este Alejandro Poulakis (foto), care esti in acelasi timp si investitor.

“Ne-am intors in Romania si acum mai bine de sapte ani am inceput sa achizitionam terenuri de la proprietarii din zona.Terenurile au fost cumparate pe parcursul mai multor ani, asa ca am prins si preturi mai mici, dar si mai ridicate. La acest proiect ne gandim de cinci ani, iar lucrarile au inceput in urma cu doi ani”, a spus Poulakis, care a adaugat ca intreg parcul de distractii va fi dezvoltat pe mai bine de 30 de hectare.

Preturile de intrare in parcul acvatic variaza intre 40 si 70 de lei

Parcul acvatic “La Plaja” va fi deschis publicului incepand cu data de 14 august, intre orele 09:00 – 22:00, iar pretul de intrare variaza intre 40 si 70 lei. Pretul include parcare privata, securizata, vestiare, sezlonguri si umbrele.

Astfel, accesul la parcul acvatic La Plaja in timpul saptamanii va costa 50 lei pentru adulti si copii de peste 1,2 metri. Copiii mai mici de 1,2 metri vor plati 40 lei.

In weekend, biletul va costa costa 70 lei pentru aduti si 50 pentru copiii cu inaltimea sub 1,2 metri.

Exista, de asemenea, programul after-work, intre orele 18.00-22.00, interval in care biletul costa 40 de lei in timpul saptamanii si 60 in weekend.

Studentii beneficiaza de reduceri, platind 45 lei in timpul saptamanii, iar in weekend 55 lei.

Deocamdata, asa cum ne asteptam, lucrarile in zona de acces la parc nu erau inca finalizate, se mai lucra inca la strada care leaga soseaua de centura si autostrada de complex si la parcari. Oranizatorii mai au doar cateva zile sa puna la punct totul, daca vor sa deschida martea viitoare.

Parcul acvatic, care se anunta a fi cel mai mare din Romania, fiind desfasurat pe o suprafata de 42.000 mp, include peste 27 de tobogane, piscina cu valuri, rau lenes de 500 de metri, 22 de foisoare private pentru grupuri de prieteni si familii, o zona de 3.000 de metri patrati de plaja cu nisip, sezlonguri si umbrele, restaurante, snack baruri, cafenele, unitate medicala, zona pentru petreceri pentru copii si adolescenti, spatii comerciale, bancomate si dusuri.

Capacitatea parcului La Plaja este de circa 7.000 vizitatori zilnic, insa investitorii se multumesc si cu cateva sute in acest an.
“In 2012, nu ne gandim la venituri, suntem multumiti daca vin si 200 de oameni pe zi”, a adaugat Poulakis.

Pentru a atrage si mai multi vizitatori la parc, grecii vor sa introduca de anul viitor o statie de tren in vecinatatea complexului, precum si sa solicite prelungirea liniilor de autobuz din zona. Intre timp, transportul pana la Divertiland va fi asigurat cu microbuze, de la statia de metrou Pacii.

De ce au ales sa investeasca in criza

Desi au de mai mai multi ani terenurile achizitionate, Alejandro Poulakis spune ca 2012 este anul in care si-a propus si se pare ca va reusi sa deschisa parcul acvativ, in ciuda faptului ca in Romania efectele crizei inca se resimt.

“Nu ne gandim ca este criza, ci ca este un moment oportun de a-i scote pe romani din case si de a-i face sa uite de criza”, a spus Poulakis.
Potrivit acestuia, investitiile pentru intreg complexul de distractii Divertiland Multi Entertainment Park se vor situa in jurul valorii de 100 milioane de euro, mare parte din suma fiind obtinuta prin credite.

Isi propun sa atraga si turisti straini

Administratorul parcului de distractii a adaugat ca unul dintre scopurile intregului proiect este sa atraga si turisti straini in Romania.
“Vrem ca parcul de distractii sa atraga turisti si din Bulgaria si chiar din Ungaria si Republica Moldova. In intampinarea acestora si nu numai vom veni cu doua unitati de cazare, pe care intentionam sa le realizam in vecinatatea parcului”, precizat Poulakis.

El a mai spus ca pe termen lung se gandeste sa deschisa un spital in Romania si sa investeasca si in agricultura.

Pe langa parcul acvatic La Plaja, pana in 2015 se vor deschide si Parcul de distracti Aventure Park, Centrul de divertisment familial Oasis Fun Center si Sports & Wellness Club.

Parcul de distractii Aventure Park va fi construit in imediata apropiere a parcului acvatic La Plaja si se va intinde pe o suprafața de 42.000 metri patrat. Aventure Park este structurat pe trei categorii de atractii, in functe de publicul tinta caruia i se adreseaza.

Centrul de divertisment familial Oasis Fun Center este o constructe interioara, incluzand un parc acvatic si de distractii, precum si facilitat ca: minigolf, jocuri electronice, jocuri de indemanare, peret de catarare, karting, bungee-jumping, roller-skating, zona de laser tag, structuri soft-play pentru copii, bowling, billiard, restaurante, magazine si cinema.

Sports & Wellness Club va avea centre dedicate activitatlor sportive si spa. Complexul va incorpora bazine de inot, terenuri de fotbal, baschet, tenis si squash, pista de jogging, peret de cațarare, zona de spinning, patinoar, zona de gimnastica si fitness, sauna, jacuzzi, restaurante, zone de joaca pentru copii si altele.

Magic World Developments, controlata de greci, este o companie specializata in investitii si dezvoltare imobiliara in diverse sectoare. Investitorii mai au businessuri in Venezuela, SUA, Puerto Rico, Grecia si Bulgaria.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri