Cea mai importanta companie aeriana germana, Lufthansa, a anulat aproximativ 50 de zboruri, joi, din cauza perturbarilor orarului de zbor ca urmare a grevei personalului navigant de pe aeronavele comerciale, care se pregateste sa inceteze lucrul timp de 24 de ore vineri in toata tara, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Zborurile anulate joi implica rute interne, precum Berlin-Koln, dar si europene, precum Dublin-Frankfurt sau Munchen-Roma si intercontinentale, precum New York-Frankfurt sau Hong Kong-Munchen, potrivit informatiilor publicate pe site-ul de Internet al grupului.

Sindicatul UFO al personalului navigant de pe aeronavele comerciale a anuntat miercuri seara o greva de 24 de ore in aeroporturile din Frankfurt (vest), principalul nod aerian pentru Lufthansa si al treilea aeroport european, dar si din Berlin, Munchen (sud), Dusseldorf (vest), Stuttgart (sud-vest) si Hamburg (nord).

Lufthansa a decis, prin urmare, sa anuleze doua treimi dintre cele aproximativ 1.800 de zboruri prevazute initial pentru vineri.

UFO solicita acum o crestere a salariilor cu 5 la suta pentru 12 luni incepand de la 1 aprilie, dupa trei ani de stagnare, si cere renuntarea definitiva la folosirea personalului de bord interimar in avioanele Lufthansa.

"Noi suntem dispusi la o mediere in privinta salariilor, dar renuntarea la folosirea personalului de bord interimar trebuie sa fie exclusa din negocieri", a declarat joi pentru AFP un purtator de cuvant al Lufthansa. "UFO inca nu ne-a contactat", a precizat el.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Flight Refund: TAROM, compania cu cele mai multe zboruri cu probleme
Setari Cookie-uri