Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a declarat, joi seara, la DIGI 24, ca Tarom este distrusa chiar din interiorul companiei si are nevoie de management privat, incat "s-a dus fix in cap", scrie Mediafax.

"Este o companie in care e atat de multa politizare - lumea adusa pentru ca e una dintre companiile in care se castiga multi bani, incat s-a dus fix in cap", a spus ea.

Boagiu a afirmat ca Tarom este una dintre companiile cu care nu mai poti discuta si are nevoie de privatizare.
Referitor la privatizarea CFR Marfa, Anca Boagiu a spus ca spera ca procesul sa fie cat mai transparent si finalizat cun un partener privat competitiv in piata.

"Ce se intampla acum la transporturi la inceput am crezut ca e rea-vointa si nestiinta, acum cred ca e si foart mult interes", a apreciat ea.

Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri ca vor incepe procedurile de privatizare la CFR Marfa si va introduce management privat la Tarom, operatorul aerian urmand sa fie probabil prima companie de stat cu manager privat, posibil strain.

Autoritatile au anuntat in august ca ar putea scoate la vanzare chiar si pachetul majoritar de actiuni al Tarom, daca oferta de privatizare a 20% din actiunile operatorului aerian national nu este atractiva.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa instituie pana la finele anului management privat si sa vanda pachete de actiuni la mai multe companii de stat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
TAROM: Pierderi mai mari de la an la an
Setari Cookie-uri