Oferta de pachete turistice de 1 Mai este destul de generoasa. Se asteapta ca numarul de turisti sa fie mai mare decit anul trecut. De altfel, agentii care activeaza in statiunile de pe litoralul Marii Negre au avut de-a face cu controale destul de severe din partea autoritatilor, care s-au soldat cu amenzi si cu declasificari ale unora dintre unitatile de cazare. Pentru cei care nu s-au hotarit asupra locului in care vor petrece de 1 Mai inca mai sint valabile oferte pentru litoral. In ceea ce priveste destinatiile externe, situatia este mai dificila. Totul depinde de locurile disponibile la cursele aeriene.

Costinestiul domina litoralul

Cei mai multi tineri vor opta, ca de obicei, pentru Costinesti. Preturile mici constituie un atu. Un pachet care include trei nopti de cazare cu mic-dejun costa in jur de 99 RON. Exista oferte si pentru celelalte statiuni. Astfel, in Saturn un sejur de trei nopti cu mic-dejun ajunge la 167 RON, iar in Venus, un sejur de trei nopti costa 182 RON, in vreme ce in Jupiter, pretul pentru un sejur similar este de 186 RON.

Operatorii spun insa ca mai sint si locuri in hoteluri la care preturile pentru o noapte de cazare pornesc de la 30 RON. „Statiunile de pe litoralul romanesc s-au vindut foarte bine. Au fost cereri multe si pentru statiunile din Bulgaria“, spune Nicu Durla, directorul agentiei OltexTur. Totusi, numarul turistilor va fi mult mai mare decit cel al biletelor vindute de agentiile de turism. „Sint multi tineri care prefera sa se cazeze la particulari“, spune Mircea Draghici, secretarul general al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5033&art=12071&cHash=bce00764e3