Compania aeriana low-cost flydubai, detinuta de Guvernul din Dubai alaturi de Emirates, a intrat pe piata romaneasca cu patru zboruri pe saptamana si se asteapta ca in viitor sa opereze zboruri zilnice.
“Am inceput cu patru zboruri pe saptamana. Credem ca putem creste la rute zilnice in viitorul apropiat. Nu as putea sa va dau o cifra cati romani vor calatori anual cu flydubai, insa potentialul este mare. Piata romaneasca de aviatie are mult potential, este o buna destinatie turistica pentru oamenii care vin din Emiratele Arabe Unite. Pe de alta parte, Dubai este un punct de legatura important, are peste 150 de destinatii”, a declarat pentru wall-street.ro Ghaith Al Ghaith directorul general al companiei.

Zborurile catre Bucuresti initial vor fi operate de trei ori pe saptamana luni, miercuri si duminica, iar incepand din 28 octombrie se adauga ziua de joi.

“De la lansarea primului nostru zbor in Europa Centrala si de Est avand ca destinatie Baku in Azerbaijan, in Noiembrie 2009, flydubai si-a extins foarte rapid operatiunile devenind leader in aceasta regiune. Incluzand zborul la Bucuresti, operam acum catre 13 destinatii in 8 tari din regiune”, a precizat Ghaith.

Tariful dus-intors de la Dubai la Bucuresti este de la 450 euro.Toate tarifele includ taxele, 20 kg bagaj de cala si 7kg bagaj de cabina plus geanta de mana sau lap-top. Pentru un loc cu spatiu mai mare se poate plati in plus o taxa de 21 euro.
flydubai opereaza catre Azerbaijan, Armenia, Georgia, Rusia, Serbia and Ukraina si cu zborul catre Romania, are un total de 78 zboruri pe saptamana in intreaga regiune.

“Piata de aviatie continua sa fie foarte importanta, de aceea am comandat 50 de aeronave noi. In prezent avem 24 de avioane Boeing 737-800 NG si mai asteptam 26 de aeronave”, a mai spus Ghaith.

O data cu extinderea prezentei flydubai in Europa Centrala si de Est, numarul vizitatorilor dintre EAU si aceasta regiune a crescut permanent. In ultimele 12 luni, cand flydubai si-a extins zborurile in Rusia in patru destinatii si a inceput operarea in Ukraina, traficul aerian intre EAU si Rusia a crescut cu 85%, iar intre EAU si Ukraina cu 112%.

Infiintata in martie 2008, flydubai este cea mai accesibila companie aeriana din Dubai si cu cea mai dinamica crestere. Operarea a inceput in iunie 2009. Compania are o retea de operare in peste 45 destinatii din GCC, Orientul Mijlociu, Nordul Africii, Oceanul Indian, Europa de Est si Centrala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri