Touroperatorul Christian Tour a anunta oficial preluarea agentiilor de turism Europa Travel si Bibi Touring, in actionariatul carora detine in prezent peste 50% din titluri, si si-a aratat intentia de a intra in domeniul hotelier si sa infiinteze o companie aeriana. Vezi ce planuri are grupul de firme pentru viitor.
“Christian Tour a achizitionat parti sociale din firme, in fiecare dintre acestea detinand in prezent pentru 50%. (...) Prin formarea grupului de turism vom putea negocia pachete cu partenerii pentru volume mai mari, ceea ce automat va insemna ca si preturile vacantelor vor fi mai mici”, a declarat Cristian Pandel, proprietarul agentiei Christian Tour.

Din grupul Christian Tour va face parte si Pegas Holiday, divizia de turism premium proprie.

Care sunt cele patru companii care vor forma grupul de firme Christian Tour

Christian Tour - din pasiune pentru aventura si munti, Cristian Padel a infiintat initial o scoala de ghizi – Christian Adventure - si ulterior agentia de turism, in urma cu 15 ani, care a ajuns la peste 120.000 de turisti in acest an. Compania are 22 de agentii proprii si 1.200 de agentii partenere, peste 20 de masini de transport de persoane in flota proprie, 16 zboruri charter pe saptamana, 30 de autocare charter saptamanal. Christian Tour ofera 82 de circuite cu autocarul si 75 de circuite cu avionul.

Europa Travel – divizia de turism low cost, si-a inceput activitatea in urma cu 8 ani, cand au fost lansate primele chartere de autocar, spre Insula Thassos si Paralia Katerini. In 2011, compania a avut in jur de 25.000 de clienti. Compania detine propriul parc auto si ofera sejururi low cost (in destinatii precum Grecia, Turcia, Italia, Egipt, Spania, Franta, Austria), circuite, Revelion, Craciun, Paste, litoral Romania, bilete de avion, cazare hoteluri, carnaval, vacante exotice.

Bibi Touring – divizia specializata pe turism intern a fost infiintata in urma cu 12 ani. Unul dintre cele mai importante initiative ale companiei a fost programul “Inscrieri Timpurii” pentru excursii in tara, in 2005. Touroperatorul are in oferta peste 1.000 de destinatii romanesti in oferta.

Pegas Holiday – divizia premium a Christian Tour se adreseaza turistilor in cautare de vacante de lux, de patru si cinci stele.

"Vrem sa dezvoltam vacantele low cost si de aceea am preluat Europa Travel, dar si pachetele in destinatii interne, in care este specializata agentia Bibi Touring. Vom miza si pe serviciile VIP prin Pegas Holiday", a spus Cristian Pandel.

Tot el a adaugat ca asocierea celor patru agentii nu va schimva statutul acestora, fiecare ramanand specializat pe ofertele turistice pe care s-a consacrat, insa vor prelua si ofertele din catalogul celorlalti parteneri ai grupului.

Planuri de viitor

Grupul nou format, Christian Tour, isi propune pentru acest an un numar de 150.000-160.000 de turisti, iar in 2013 aceasta cifra ar putea depasi 200.000 de persoane.

Cristian Pandel a declarat ca in 2011 Christian Tour a inregistrat vanzari in valoare de 26 milioane de euro, iar in acest an suma va urma la peste 35 milioane de euro.

Pentru 2013, estimarile pentru intreg grupul de firma Christian Tour se ridica la 70 milioane de euro.

Pe siteul Ministerului de Finante, Christian Tour a raportat afaceri de aproximativ 2 milioane de euro in 2011, insa reprezentantul companiei a explicat ca aceasta suma reprezinta doar comisionul incasat.

“Formarea acestui grup este o evolutie naturala, asemanatoare cu ceea ce se intampla in Europa. De exemplu, si in Germania, din mii de agentii de turism s-au format cateva grupuri. Vremea «lupilor singuratici» a apus. Marele atuu ale asocierii este ca vom putea merge inainte, pentru ca de unul singur nu mai merge. Cei care merg singuri daca nu au ceva unic nu vor putea continua”, au spus reprezentantii companiilor.

Oficialii Christian Tour au adaugat ca au in plan preluarea managementului unor hoteluri si infiintarea unei companii aeriene.

“Vrem sa luam managementul catorva hoteluri de pe litoral din tara si deja cochetam si cu unitati din Grecia. Avem diviza de transport cu autocarul si ne gandim sa infiintam si una de transport aerian", a adaugat Cristian Pandel.


Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri