Egiptul redeschide Piramida lui Kefren, alaturi de alte sase morminte sfinte, atractii care au fost inchise timp de mai multi ani pentru renovari. Masura vine in incercarea de a atrage mai multi turisti, dupa tensiunile politice din ultima vreme.

Chiar luna trecut un grup de manifestanti au atacat ambasada SUA din Cairo, scrie Business Insider.

Cum in mod normal industria turistica este direct afectata de tensiunile politice, autoritatile egiptene fac eforturi pentru a atrage turisti.

Turismul a fost pentru multi ani una dintre cele mai importante ramuri ale economiei egiptene, insa dupa revolutia de la inceputul anului trecut acest segment s-a prabusit si economia tarii a avut de suferit.

Piramida, care a fost construita de faraonul Kefren in anul 2.520 i.H., este a doua ca marime dintre cele trei piramide din Giza, avand o inaltime de 136 de metri. De asemenea, este singura care pastreaza in original blocurile de calcar din care a fost construita (cu o greutate de peste 2 tone fiecare).

Vizitatorii pot explora acum labirinturile oarecum claustrofobice din interiorul piramidei, care duc la camera mortuara a faraonului.

Sursa foto: Wikipedia


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
FORT pregateste noi proteste in Piata Victoriei