Strainii vin in Bucuresti si pentru cluburi, si pentru fete, dar majoritatea sosesc pentru business si turism de tip city break, a declarat secretarul de stat in MDRT, Cristian Barhalescu, dupa ce Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) a anuntat ca 15% dintre strainii care vin in Bucuresti sunt atrasi de femei, scrie Mediafax.

In urma cu cateva zile, Mohammad Murad, presedintele FPTR si unul dintre cei mai mari hotelieri din Romania, proprietar al lantului Phoenicia, a declarat ca dintre cei 650.000 de turisti straini ajunsi anual in Bucuresti, 75% vin pentru business, 15% (aproximativ 100.000) pentru relatii personale, adica la prietene si doar 10% sunt turisti.

Datele INS arata ca anul trecut au ajuns in Bucuresti si au innoptat in hoteluri aproximativ 1,2 milioane de persoane, dintre care 556.947 romani si 646.701 de straini. Cheltuiala medie a unui strain pe zi, cu tot cu cazare si masa este estimata de FPTR la 150-175 de euro, ceea ce ar insemna ca strainii au lasat anul trecut in Capitala circa 150-175 de milioane de euro.

"Evolutia pozitiva a innoptarilor in hotelurile din Bucuresti in ultima perioada se datoreaza eforturilor agentilor economici si evenimentelor sprijinite de MDRT, precum concertele, simpozioanele, congresele si conferintele, si mai putin turismului pentru fete frumoase, asa cum declara recent FPTR", a spus Barhalescu.

Referitor la declaratia presedintelui FPTR, conform caruia cei mai multi dintre turistii care vin la prietene sunt italieni, germani si spanioli, secretarul de stat apreciaza ca atractia principala o reprezinta Bucurestiul ca destinatie turistica si nu ca "destinatie de fete".

"Strainii vin si pentru cluburi, si pentru fete, dar majoritatea o detin afacerile si turismul de tip city break. Ne bazam pe numarul mare de intrari la Palatul Parlamentului si la obiectivele turistice", adauga Barhalescu.

In Bucuresti sunt inregistrate, potrivit MDRT, 236 de structuri de cazare turistica, dintre care 130 de hoteluri, 26 de hosteluri, 24 apartamente de inchiriat, 14 camere de inchiriat, 13 pensiuni turistice, 9 apart-hoteluri, 9 vile, 7 pensiuni turistice urbane si cate un bungalow, camping, hotel pentru tineret si motel.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Romanii au cheltuit peste 12,5 MIL. euro in vacanta de Paste si 1 Mai