Transilvania se numara printre cele 10 destinatii de iarna din Europa pe care celebrul ghid de calatorii Lonely Planet le recomanda turistilor sa le viziteze anul acesta, informeaza site-ul LonelyPlanet.
Transilvania se regaseste pe pozitia a noua in acest top realizat de editorii publicatiei Lonely Planet.

"Nu puteti vizita barlogul lui Dracula intr-o zi insorita, in care se aud zgomotele facute de miei pe camp, nu? Incercati sa vizitati castelul intr-o zi cu cer innorat, cand frunzele copacilor au cazut si cand zapada incepe sa invaluie peisajul", spune editorii ghidului Lonely Planet., scrie Mediafax

Acestia recomanda si vizitarea oraselor Brasov si Sighisoara, "doua orase medievale superbe", care au conexiuni variate cu Vlad Tepes, care in trecut se numea Dracul, desi nu este foarte clar daca el a pus vreodata piciorul in asa-zisul sau castel (Castelul Bran, n.r.).

"Bram Stoker nu a vizitat niciodata Romania, deci nu va asteptati sa regasiti acolo prea multe elemente din cartea si din filmele cu Dracula", mai spun editorii Lonely Planet.

Lonely Planet face trimitere la scriitorul britanic Bram Stoker (1847 - 1912), care l-a folosit pe Vlad Tepes ca sursa de inspiratie pentru romanul sau "Dracula", publicat in 1897.

In topul 10 al destinatiilor de iarna din Europa recomandate de Lonely Planet se mai numara: Rovaniemi din Finlanda; targurile de Craciun din Germania si Austria; Abisko (Suedia); Atena (Grecia); Copenhaga (Denemarca); Budapesta (Ungaria); Jasná (Slovacia); Andaluzía (Spania); Venetia (Italia).

Lansat in 1972, Lonely Planet este cel mai important ghid de calatorii din lume. Publisherul Lonely Planet editeaza peste 500 de titluri legate de calatorii, in mai multe limbi, si produce programe de televiziune in colaborare cu alte companii.


Sursa foto: Wikipedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri