Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) nu a semnat nici un document prin care terenul de la Snagov sa fie folosit pentru proiectul Dracula Park, sustine actualul director adjunct al RA-APPS, Dan Petrescu. Cu alte cuvinte, nu s-a pus in practica hotararea de guvern aprobata in septembrie anul trecut, care numea firma-administrator a "Parcului turistic si de agrement Snagov" si ii dadea acesteia drept de folosinta asupra a 460 de hectare de teren aflate in proprietatea RA-APPS. "Hotararea creeaza un cadru doar, dar acesta trebuie completat cu documente. Pana nu se semneaza un document terenul nu poate fi folosit pentru proiectul de la Snagov", ne-au spus surse din RA-APPS.

Desi atat sursele din Regie, cat si unele surse guvernamentale ne dau de inteles ca locatia este "in aer" atata vreme cat nu e semnat clar un act, existand zvonuri ca ar putea interveni unele schimbari, reprezentantul actionarilor de la Dracula Park spune ca totul este in ordine si se desfasoara potrivit unor etape. "Nu am putut face demersurile pentru ca, pe langa hotararea in sine, trebuie sa apara investitori. Sunt multi interesati, dar se asteapta sa fie totul aranjat (cu utilitati - n.r.)", sustine Sorin Marica, reprezentantul SC Dracula Park. Cu alte cuvinte, Dracula trebuie sa investeasca de la zero in drumuri de acces, utilitati etc., apoi in constructia propriu-zisa. Proiectul include un parc de distractii tematic (care va ocupa cam 70 de hectare), un teren de golf, un hipodrom, un parc acvatic, pista de carting si motocros, precum si o zona reprezentand Romania in miniatura, dar si un centru de industrii mestesugaresti. In parcul industrial vor functiona firme de consultanta, se vor desfasura targuri si expozitii, mai prevede proiectul.

Cabinetul Nastase lasa terenul pe mana unor apropiati ai PSD

Hotararea Cabinetului Nastase, prin care era numit ca administrator al Parcului turistic si de agrement Snagov o societate ce avea drept membri sau apropiati ai PSD, a fost comentata pe larg de presa. Potrivit HG 1560 din septembrie 2004, se aproba constituirea parcului industrial "Parcul turistic si de agrement Snagov", administatorul parcului fiind numit in acelasi act normativ. Este vorba despre firma SC "Parcul turistic si de agrement Snagov" SA, care primeste prin hotararea de guvern cu pricina dreptul de folosinta asupra terenului pe 49 de ani (intentie care nu s-a mai concretizat si in documente pana la urma). La acel moment, presa a relatat ca firma cu pricina era detinuta de Fundatia pentru Turism - Romania (infiintata de un partener de afaceri al unor apropiati ai premierului de la acea vreme - Adrian Nastase, impreuna cu trei prieteni de-ai sai) si cinci persoane fizice. La acel moment, guvernantii au evitat sa spuna cum a fost aleasa societatea care sa administreze parcul, care primea in folosinta terenul de 460 de hectare. La acea vreme doar un hectar de teren in zona Vlasia-Snagov valora, potrivit reprezentantilor agentiilor imobiliare, intre 2.000 si 5.000 de euro.

Acum exista unele zvonuri cu privire la posibilitatea ca actualul guvern sa abroge acea hotarare, selectand alt administrator. "Nu comentez ce s-ar intampla in acest caz", spune reprezentantul SC Dracula Park, Sorin Marica.

"Guvernul nu a luat inca o decizie"

Oficialii RA-APPS (regie subordonata Secretariatului General al Guvernului) evita sa comenteze ce se va intampla cu parcul de la Snagov, daca va fi semnat sau nu un document referitor la terenul cu pricina. Directorul general ne-a trimis, prin intermediul secretarei sale, la adjunctul sau, insa nici acesta nu era dispus sa dea detalii. "Singurul lucru pe care vi-l pot spune este ca, desi hotararea de guvern e aprobata de aproape sase luni, RA-APPS nu a semnat nici un document referitor la acel teren care ne apartine", afirma directorul adjunct al Regiei, Dan Petrescu. Nici ministrul care coordoneaza Secretariatul General al Guvernului (SGG), Mihai Voicu, nu a binevoit sa raspunda la apelurile noastre repetate din ultimele zile, mesajul lasat la sefa sa de cabinet ramanand fara raspuns pana la inchiderea editiei. Singurul mesaj oficial a venit de la actualul Cabinet. "Guvernul nu a luat deocamdata vreo decizie cu privire la Dracula Park. Cand se va intampla acest lucru, va vom anunta", ne-a transmis purtatorul de cuvant al guvernului, Oana Marinescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri