Bloggerul Razvan Pascu se afla la Londra pentru cateva zile si participa la unul dintre cele mai mari evenimente mondiale din industria turismului. “Scopul meu a fost sa descopar cum se face turismul la nivel profesionist. Si sunt pe cale sa aflu…”, afirma bloggerul.

"Ce am vazut astazi a fost grandios. Si a fost abia prima zi, o zi care este dedicata doar profesionistilor in turism si presei, nu oricine are acces in ziua de luni. Incepand de maine se asteapta un puhoi de oameni, desi inclusiv astazi era destul de multa lume.”

“Organizatorii au spus ca asteapta peste 5000 de expozanti din peste 180 de tari. Si ca sa intelegeti cum functioneaza lucrurile, trebuie sa va spun ca fiecare tara isi inchiriaza un anumit spatiu unde amenajeaza un stand dupa imaginatie si buget. (..) De exemplu din partea Romaniei am vazut ca participa aproape 40 de companii, printre care Atlantic Tour, Accent Travel & Events, Karpaten Turism, J’info Tours, Prestige Tours, JW Marriot Grand Hotel, TAROM, primaria Sibiu, Radisson Blu Hotel, Aerotravel, RIN Hotels si Christian Tour. (..) Ce nu mi-a placut la standul Romaniei este ca l-au impartit destul de static pe 36 de birouri unde companiile au cate un scaun si un reprezentant care asteapta sa vina potentialii parteneri. Nu are nimic dinamic, nimic care sa atraga publicul: de exemplu Portugalia are o mini-bucatarie, standul Austriei este foarte bine pus la punct, standurile tarilor din America de Sud si Centrala sunt pline de culoare, dansatori si fete frumoase, Rusia are un stand imens, poate la fel de mare precum China, iar mai peste tot se fac sampling-uri si se servesc mancaruri si bauturi traditionale", scrie Razvan Pascu.

Vezi mai multe impresii si imagini de la World Travel Market, Londra 2012.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Ajutor de 200.000 de euro pentru investitii in statiuni balneare