Muzeul Tate Modern din Londra a atras peste 5,3 milioane de vizitatori in 2012, o cifra care reprezinta un record pentru aceasta institutie deschisa in anul 2000 si o crestere de 9,5% in raport cu anul 2011, au anuntat reprezentantii muzeului de arta moderna, citati de AFP.

Anul 2012, considerat unul "exceptional" de Alex Beard, directorul adjunct al retelei de galerii de arta Tate, a fost marcat de prima mare retrospectiva consacrata "copilului teribil" al artei britanice Damien Hirst, dar si de inaugurarea celebrelor "Tanks", rezervoarele acestei foste centrale electrice de pe malul Tamisei, transformata in muzeu, scrie Mediafax.

Intrarea in Tate Modern, cel mai vizitat muzeu de arta moderna din lume, este gratuita pentru colectia sa permanenta, insa accesul la expozitiile temporare se face contra cost.

Expozitia dedicata lui Damien Hirst, celebru pentru rechinii sai scufundati in formol si pentru un craniu incrustat cu diamante, a atras 463.000 de persoane, intre aprilie si septembrie.

Conceput initial pentru a primi doua milioane de vizitatori pe an, muzeul Tate Modern este implicat in prezent intr-o serie de lucrari de marire a spatiului expozitional, care vor conduce la dublarea suprafetei sale actuale.

Sursa foto: tate.org.ukTe-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Primul deces din cauza coronavirusului in Europa
Setari Cookie-uri