Grupul de tursim Christian Tour, controlat de Cristian Pandel, a inregistrat anul trecut vanzari si profit in crestere cu 50%. Vezi cum a reusit compania sa obtina aceste rezultate si care sunt estimarile pentru acest an.
Tour-operatorul Christian Tour a anuntat oficial in luna octombrie preluarea agentiilor de turism Europa Travel si Bibi Touring, in actionariatul carora detine peste 50% din titluri.

Cristian Pandel declara la acea data ca in 2011 compania a inregistrat vanzari in valoare de 26 de milioane de euro, ceea ce inseamna ca in 2012 vanzarile Christian Tour s-au apropiat de 39 milioane de euro.

Pandel nu a facut nicio referire la profitul companiei.

“Aceasta evolutie se datoreaza unui bun raport calitate-pret si mentinerii preturilor la nivelul anului 2011, lucruri pe care turistii le-au apreciat. Pentru anul 2013, asteptam o crestere a profitului cu 50%, motivata de extinderea gamei de oferte si de lansarea ofertelor de vara 2013 cu reduceri early booking de pana la 50% inca din luna septembrie anul trecut”, a declarat pentru wall-street.ro Marius Berca, director de marketing Christian Tour, parte a Grupului Christian Tour alaturi de Pegas Holidays (specializat pe segmentul vacantelor de lux), Europa Travel (vacante low-cost) si Bibi Touring (vacante in Romania pentru familii cu copii).

De asemenea, Pandel declara ca pentru 2013, estimarile pentru intreg grupul de firme Christian Tour se ridica la 70 milioane de euro si peste 200.000 de clienti deserviti.

2012 – anul in care romanii au inteles avantajele early booking-ului

“Principala diferenta sesizata in anul 2012 in comparatie cu anul anterior a fost orientarea turistilor catre destinatii exotice pentru care am inregistrat vanzari mai mari cu 15-20%. Multi dintre clientii agentiei au optat in 2012 pentru cumpararea vacantelor de vara inca de la inceputul anului, cand am avut reduceri early booking semnificative. Unii chiar si-au achizitionat cate 2-3 vacante, profitand de preturile foarte bune”, a spus Berca.

El a adaugat ca in 2012 bugetele medii au fost de 400-500 de euro de persoana, iar printre destinatiile externe aflate in topul preferintelor s-au numarat: Grecia, Turcia, Spania, turistii preferand in continuare destinatii renumite pentru relaxare, cultura, petreceri si un bun raport calitate-pret.

In Romania, cele mai cerute destinatii au fost cele de pe litoral, urmate de Valea Prahovei si Nordul Moldovei, alegerile fiind motivate si de o mai buna promovare, de meniul all inclusive disponibil pe litoral si de evenimentele si petrecerile organizate la malul marii.

2012 si provocarile sale

“In 2012, provocarile au constat in extinderea programului Senior Voyage cu noi destinatii ca Portugalia, Sardinia, Costa Dorada, Coasta de Azur, iar Mallorca si Costa del Sol (incluse initial in programul Senior Voyage) au fost si destinatii cu charter pe timpul verii”, a adaugat Berca.

Care sunt cele patru companii care formeaza grupul de firme Christian Tour

Christian Tour - din pasiune pentru aventura si munti, Cristian Padel a infiintat initial o scoala de ghizi – Christian Adventure - si ulterior agentia de turism, in urma cu 16 ani. Compania are 22 de agentii proprii si 1.200 de agentii partenere, peste 20 de masini de transport de persoane in flota proprie, 16 zboruri charter pe saptamana, 30 de autocare charter saptamanal. Christian Tour ofera 82 de circuite cu autocarul si 75 de circuite cu avionul.

Europa Travel – divizia de turism low cost, si-a inceput activitatea in urma cu 9 ani, cand au fost lansate primele chartere de autocar, spre Insula Thassos si Paralia Katerini. In 2011, compania a avut in jur de 25.000 de clienti. Compania detine propriul parc auto si ofera sejururi low cost (in destinatii precum Grecia, Turcia, Italia, Egipt, Spania, Franta, Austria), circuite, Revelion, Craciun, Paste, litoral Romania, bilete de avion, cazare hoteluri, carnaval, vacante exotice.

Bibi Touring – divizia specializata pe turism intern a fost infiintata in urma cu 13 ani. Unul dintre cele mai importante initiative ale companiei a fost programul “Inscrieri Timpurii” pentru excursii in tara, in 2005. Touroperatorul are in oferta peste 1.000 de destinatii romanesti in oferta.

Pegas Holiday – divizia premium a Christian Tour se adreseaza turistilor in cautare de vacante de lux, de patru si cinci stele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri