Continuam proiectul Always Summer. Antreprenorul Tudor Maxim se afla intr-o vacanta de trei luni de zile. Malta nu intra in planurile noastre initiale, dar am zis ca e mai cald decat in Italia unde aveam alocate 9 zile inainte de plecarea in Asia. La o ora distanta de Roma cu avionul ne astepta vara, marea si temperaturi dintre cele mai mari in Europa iarna.

De cum am pasit in afara avionului am fost intampinati de mirosul marii si de razele blande ale soarelui de ianuarie. Am facut pentru prima oara proba greutatii ruscacilor ce i-am avut pusi intr-o geanta troler la zborul Wizz Bucuresti-Roma din ratiune de economie (am platit astfel un singur bagaj de cala 20 de euro).

Fiind a doua zi dupa Revelion aeroportul era cam amortit, autobuzele aveau pauza de lucru si a trebuit sa negociem cu niste antreprenori locali transportul catre St Julian la hotelul nostru.

Aeroportul este intr-o zona industriala si prima impresie nu este extraordinara. Insula este mult mai primitoare pentru cei care vin cu vasele de croaziera ce au parte de o panorama maiestuoasa a Maltei, asa cum am aflat a doua zi de la Jonathan, ghidul nostru pentru o zi, prieten din JCI Malta, organizatie internationala al carei membru sunt.

Nu suntem fani hoteluri, dar in Malta a fost cea mai convenabila alegere, am dat 119 de euro pe booking.com pentru o saptamana de cazare cu mic dejun in St Julian, hotel St George Park-Valetta Resort. Puteti gasi aici o lista completa cu hoteluri in Malta.

Chiar in jurul hotelului este concentrata toata viata de noapte a insulei. Dupa o coada de 45 de minute la check-in ne-am luat in primire camera care era de fapt un apartament cu bucatarie si un mic living, cu vedere la piscina si la mica plaja, unica in zona. Am ales sa stam o saptamana intr-un singur loc fiind usor de ajuns de aici in toate celelalte locuri.

Cititi experienta din Malta in varianta integrala pe tudormaxim.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Wizz Air cere interzicerea clasei business pe zborurile scurte