Torta olimpica a Festivalului Olimpic al Tineretului European, organizat in Romania, a fost adusa la Palatul Victoria, unde gazde au fost vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, si presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu, transmite Mediafax.
In scurte discursuri, cei trei oficiali au amintit importanta sportului pentru imaginea Romaniei.

Ivan Patzaichin a fost primul purtator al tortei olimpice a FOTE 2013 din stafeta care a plecat, sambata, de la sediul COSR si care va strabate un traseu de 15 km atingand puncte importante din Bucuresti, printre care Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni, Primaria Municipiului sau Pasajul Basarab.

Festivalul Olimpic al Tineretului European 2013, cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret din tara noastra, poate pune Romania pe harta competitiilor internationale viitoare si are potential de a atrage mii de turisti straini. Afla tot ce trebuie sa stii despre FOTE 2013.

Din stafeta formata din aproximativ 70 de persoane nu vor lipsi Alina Dumitru, Laura Badea, Camelia Potec, Monica Rosu sau Gabriela Szabo.

Stafeta a plecat de pe Bulevardul Kiseleff, pana in Piata Victoriei, va trece prin fata Muzeului Antipa, pe la Palatul Victoria, dupa care va strabate toata Calea Victoriei. La capatul acesteia, stafeta va traversa podul de pe raul Dambovita si isi va continua periplul pe Bulevardul Natiunilor Unite pana la intersectia cu Bulevardul B.P. Hasdeu. La rascruce, Flacara Olimpica va fi purtata pe Bulevardul Hasdeu pana la intersectia cu Splaiul Independentei, dupa care, pe aceasta artera, va porni catre cartierul Grozavesti. Torta va parasi Splaiul la intersectia cu Bulevardul Gheorghe Marinescu unde se va indrepta catre intrarea principala a Palatului Cotroceni.

Dupa o oprire la Presedintie, purtatorii Flacarii Olimpice vor alerga, prin fata Muzeului National Cotroceni, pe Soselele Cotroceni si Grozavesti, dupa care vor urca pe Pasajul Basarab.

La coborarea de pe Pasaj, stafeta isi va continua drumul pe Bulevardele Banu Manta, Ion Mihalache si Ion Mincu, in directia Monumentului Eroilor Aerului de pe Bulevardul Aviatorilor. La monument, Torta Olimpica se va indrepta catre Piata Charles de Gaulle, de unde, pe Bulevardul Constantin Prezan, se va intoarce la Arcul de Triumf, in fata Casei Olimpice.

Dupa periplul de aproximativ patru ore prin Bucuresti, torta olimpica va reveni in fata sediului COSR, iar duminica, la ora 9.00, va pleca spre Brasov.

Tineri cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani vor concura in cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, la opt competitii de sporturi de iarna, respectiv schi alpin, biatlon, schi fond, patinaj artistic, hochei pe gheata, patinaj viteza, snowboard si sarituri cu schiurile, concursurile urmand sa fie organizate la Brasov, Rasnov, Predeal, Fundata si Poiana Brasov.

Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a editie, se va desfasura in perioada 17-22 februarie.

Aproximativ 1.450 de sportivi si oficiali din 45 de tari sunt asteptati la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), urmand sa fie cazati la Poiana Brasov, in "satul olimpic" special amenajat, din care fac parte cinci hoteluri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri