Ministrul delegat pentru IMM si Turism, Maria Grapini, a anulat luni participarea Romaniei la targul de turism de la Munchen, care a inceput miercuri, iar hotelierii si agentii care au platit deja biletele de avion si camerele la hotel acuza ministerul pentru pierderile suferite.
"In urma cu numai cateva ore am aflat cu uimire ca Romania nu va fi prezenta la targul de turism de la Munchen, eveniment care face parte din lista targurilor aprobate si anuntate de catre ministerul pe care il coordonati, asa cum am fost informati anterior, chiar de catre minister", se arata intr-o scrisoare trimisa miercuri de catre ANAT ministrului Maria Grapini, citata de Mediafax.

Grapini a decis luni sa anuleze prezenta Romaniei la targul de turism de la Munchen, dupa ce evenimentul a fost inclus anterior pe lista targurilor agreate de ministerul pentru IMM si Turism.

Astfel, cea mai mare parte a firmelor care urmau sa fie prezente la eveniment si sa isi prezinte ofertele in standul Romaniei, fãra sa plateasca taxa de participare la targ, au fost nevoite sa renunte. Avand in vedere ca unii turoperatopri aveau deja intalniri importante stabilite cu multa vreme inainte, au fost nevoiti cu o zi inainte de inceperea evenimentului sa achizitioneze la preturi ridicate un spatiu de discutii.

"In acest moment ne aflam in stituatia stanjenitoare de a raspunde acuzatiilor membrilor ANAT si hotelierilor care si-au rezervat din timp bilete de avion si cazare, cheltuind sume semnificative in acest sens, inclusiv pentru materialele de promovare nu doar a imaginii proprii, ci si a imaginii Romaniei", se mai arata in scrisoarea ANAT.

La targ sunt prezente aproape toate tarile din Europa, printre care Albania, Cipru, Ungaria, Ucraina, Serbia, Polonia, Turcia, Cehia, Austria, Bulgaria, Marea Britanie, Grecia, Italia, Croatia, Franta, Olanda si Spania.

"Ne este dificil sa intelegem de ce lista modificata a prezentei Romaniei la targurile de turism nu a fost transmisa din timp si catre ANAT. In acest sens, va solicitam, stimata doamna ministru delegat, un punct de vedere oficial asupra acestei regretabile situatii, cu care nu ne-am mai confruntat anterior", se arata in scrisoarea ANAT.

Contactata de Mediafax, Maria Grapini a declarat ca targurile si orice eveniment finantat sau cofinantat de la buget se realizeaza doar daca exista eficienta demonstrata a editiei anterioare si daca este solicitata de un numar important de firme.

"In cazul targului international F.R.E.E de la Munchen, directia de specialitate nu a putut fundamenta eficienta participarii la editia 2012", a spus ministrul.

Intrebata daca pe segmentul marketing ia decizii de una singura sau se consulta cu cineva, Grapini a raspuns ca exista un corp de consultanti care discuta cu directia de specialitate, precum si o firma de consultanta care asigura consultanta in marketing.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri