Investitorii interesati de preluarea Blue Air pot depune oferte si scrisori de bonitate bancara pana la 20 aprilie, a comunicat compania, confirmand informatiile privind scoaterea la vanzare a operatorului de transport aerian low-cost.
"Nu am stabilit inca un pret pentru companie, pentru ca inca nu stim ce vom vinde. Noi intentionam sa vindem activitatea de zbor, low-cost-ul, insa Blue Air detine si participatii in alte companii, o concesiune la aeroportul din Bacau, plus o serie de imobiliare, cum ar fi o cladire de birouri din zona Buzesti", a declarat Rudolf Vizental, managing partner la CITR, scrie Mediafax.

El a mai spus ca toate avioanele companiei sunt inca in contract de leasing.

"Pentru a ne consolida pozitia pe piata din Romania, cat si pe piata europeana (...) noul Consiliu de Administratie considera oportuna gasirea unui investitor, mai ales ca exista deja oferte si scrisori de intentie depuse de investitori romani si straini de marca", se arata in comunicat.

Compania are incepand din 10 aprilie un nou Consiliu de Administratie, alcatuit din Ellen Phillips (specialist american in aviatie si in restructurarea companiilor de profil, care lucreaza in cadrul Blue Air din 2010), Adrian Ionascu (director general adjunct al companiei, intrat in echipa de management din 2007) si Rudolf Vizental (reprezentant al Casei de Insolventa Transilvania).

Surse apropiate companiei au declarat ca Blue Air a fost scoasa la vanzare, pana in prezent existand 5 sau 6 investitori interesati.

Potrivit altor surse, Casa de Insolventa Transilvania (CITR), administratorul judiciar al Romstrade, firma aflata in insolventa si care detine Blue Air, si-a propus un termen de cel mult doua luni pentru finalizarea tranzactiei.

Conform datelor remise la Ministerul Finantelor, compania aeriana a incheiat anul 2011 cu afaceri de 575,5 milioane lei si pierderi de 48,5 milioane lei. La finele lui 2011, datoriile companiei se ridicau la 393,8 milioane lei.

Flota companiei cuprinde in prezent noua aeronave Boeing, cu capacitati intre 126 si 168 de locuri.

Blue Air si constructorul Romstrade sunt cele mai importante companii controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad si aflat in prezent in detentie.

Tribunalul Giurgiu a aprobat in decembrie intrarea in insoventa a doua companii controlate de Iordache, Romstrade si firma specializata in servicii de taxi aerian Romstrade Logistic Expres.

Compania de transport aerian a anuntat la inceputul anului ca a anulat o comanda de 462,2 milioane dolari plasata in 2008 pentru cinci aeronave Boeing 737, programate pentru livrare in perioada 2015-2016, din cauza situatiei financiare a Romstrade.

CITR precizeaza in raportul privind cauzele si imprejurarile care au condus la insolventa Romstrade ca declinul constructorului a fost cauzat de investitii neproductive, costuri de finantare nesustenabile si scaderea profitabilitatii, fiind dificil de identificat acel "nucleu sanatos" de la care sa porneasca reconstructia firmei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri