Philippe Beke, ambasadorul Regatului Belgiei in Romania, a declarat intr-un interviu acordat wall-street.ro ca ii place sa isi petreaca timpul liber la noi in tara, in topul preferintelor sale numarandu-se zona Deltei Dunarii, regiunea Sucevei, precum si bisericile fortificate.
"In Romania am trei locuri preferate in care imi place sa merg. Prima in preferintele mele este Delta Dunarii. Am fost acolo, este un loc frumos, insa cred ca poate fi dezvoltat din multe puncte de vedere. Al doilea loc, care imi place in mod special, este regiunea Sucevei, pentru natura si bisericile de acolo. Cand ajungi ca turist in Suceava simti ca te transpui intr-o alta lumea. De asemenea, imi plac bisericile fortificate din Romania", a declarat Philippe Beke.

El a adaugat ca a vizitat Romania aproape in intregime.

"Am fost in aproape toate judetele din Romania, cu exceptia Teleormanului, pe care il voi vizita in cateva saptamani", a precizat Beke.

Cum poate Romania sa atraga mai multi turisti

Ambasadorul Regatului Belgiei in Romania a declarat ca Romania are multe destinatii care pot atrage turisti straini, insa este necesar ca autoritatile si operatorii din turism sa se implice mai mult in dezvoltarea si promovarea lor.

"Nu este normal ca litoralul romanesc nu este atat de dezvoltat cum ar trebui. De asemenea, nu este normal ca operatorii de turism se focuseaza exclusiv pe orase precum Sibiu sau Brasov, cand sunt atatea orase frumoase. Sunt o multime de lucruri care pot fi facute in acest sens, chiar si in ceea ce priveste turismul rural, de exemplu. Consider ca nu vin suficienti turisti din Belgia in Romania", a afirmat Beke, care a adaugat ca 12% dintre turistii belgieni care merg in Bulgaria vin si in Romania.

Circa 175.000 de turisti straini au vizitat Romania in primele doua luni ale anului, insa Belgia nu intra in topul 20 al tarilor, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri