Wizz Air a primit in flota prima aeronava A320, echipata cu sistemul pentru varful aripilor, Sharklet, de economisire a combustibilului, devenind astfel a doua companie Est-Europeana care implementeaza acest sistem, dupa ce prima livrare a fost directionata catre Wizz Air Ucraina, in martie 2013.

Comenzile totale Wizz Air de aeronave se ridica la 112. Incluzand aceasta livrare, flota Wizz Air aflata in uz se ridica la 41 de aeronave A320 si va creste la 43, in saptamanile urmatoare.

Sharklets reprezinta noile dispozitive pentru varfurile aripilor care imbunatatesc aerodinamica aeronavei si reduc semnificativ consumul de combustibil si emisiile cu 4%, pe sectoarele de zbor mai lungi.

Sharklets sunt disponibile pe gama noua de aeronave A320 si ofera companiilor flexibilitate in a adauga in jur de 100 de mile nautice sau pot permite cresterea sarcinii pana la 450 de kg.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriana low-fare, low-cost din Europa Centrala si de Est si opereaza o flota de 41 aeronave Airbus A320 de la 16 baze, 270 de rute facand legatura cu 94 de destinatii din 33 de tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Wizz Air creste investitiile in Romania la 1 mld. dolari