Firma hoteliera THR Marea Neagra (EFO), detinuta de SIF Transilvania, va contracta doua linii de credit in valoare totala de 15 milioane de lei, pe care intentioneaza sa le garanteze cu cinci hoteluri si terenurile aferente din statiunea Venus.

Actionarii au aprobat in aprilie atragerea finantarilor necesare de la banci, urmand sa fie ipotecate hotelurile Cocorul (o stea), Pajura (o stea), Claudia (doua stele), Brandusa (doua stele) si Lidia (doua stele). In statiunea Venus, THR Marea Neagra mai detine hotelul Raluca, clasificat la trei stele.

Hotelurile Pajura si Cocorul figureaza pe o lista de active scoase la vanzare de THR Marea Neagra si publicata pe site-ul firmei. Cele doua hoteluri au fost construite in anii 1970 si, respectiv, 1971, scrie Mediafax.

THR Marea Neagra detine mai mult de 30 de hoteluri pe litoral, in statiunile Eforie Nord si Sud, Neptun, Venus si Saturn.

Actionarii companiei au mai aprobat repatizarea profitului net din 2012, de 3,1 milioane lei. Astfel, vor fi distribuite actionarilor dividende in valoare de circa 1 milion de lei, catre fondul de dezvoltare a fost distribuita suma de aproape 1,93 milioane lei, iar restul se constituie in rezerve legale.

Dividendul brut a fost fixat la 0,0018 lei/actiune, urmand ca plata sa se efectueze in termen de sase luni.

THR Marea Neagra ar urma sa distribuie pentru prima data dividende in ultimii noua ani. Firma nu a mai distribuit dividende din anul 2004, cand actionarii au primit cate 0,0148 lei/actiune din profitul inregistrat in anul 2003.

Totodata, actionarii au hotarat sa acopere pierderea de 5 milioane de lei, reprezentand rezultat reportat din anii precedenti, respectiv din aplicarea pentru prima data a standardelor internationale de raportare financiara (IFRS), din rezerve constituite din profitul net al firmei, repartizat la fondul de dezvoltare.

Firma hoteliera a consemnat anul trecut o cifra de afaceri de 30,3 milioane lei (6,8 milioane euro), in crestere cu 15%, si un profit net de 3,15 milioane lei, fata de o pierdere de 2,77 milioane lei in anul precedent.

Ultima tranzactie cu actiunile THR Marea Neagra a avut loc vineri, la pretul de 0,0578 lei/titlu, in stagnare. La aceasta cotatie, capitalizarea firmei este de 33,46 milioane lei (7,7 milioane euro).

SIF Transilvania controleaza 77,7% din actiunile THR Marea Neagra.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Ministerul de Finante a imprumutat 1,26 miliarde de lei de la banci astazi
Setari Cookie-uri