Daca sunteti dezamagiti ca soarele a distrus si cea mai mica urma de zapada de pe partiile din Romania, exista o solutie la indemana pentru a va satisface nevoia de adrenalina pe schiuri. E drept ca partiile sunt ceva mai scurte, nu au farmecul unei coborari pe versant, printre brazi, dar microbul zapezii poate face ca aceste detalii sa fie ignorate
Zeci de astfel de partii acoperite, functionale pe timpul verii, exista in toata lumea, iar in Europa se afla aproape jumatate din acestea. Marea Britanie, Germania, Finlanda, Olanda sau Franta sunt tari in care investitorii au decis sa scoata bani din dependenta pasionatilor de schi. Unele au partii mai scurte, de aproximativ 100 de metri, altele se lauda inclusiv cu pereti pentru alpinism, patinoare, piste pentru snowmobil, in general cu toata gama de sporturi de iarna. Nu mai aveti altceva de facut decat sa va lustruiti schiurile si sa va rezervati locuri la hotel.

Milton Keynes Xscape

Una dintre cele mai cunoscute partii acoperite din Marea Britanie este Milton Keynes Xscape, un complex aflat la numai 80 de kilometri de Londra. Schiorii au la dispozitie trei partii, dintre care doua de 170 de metri, cu schi-lift, iar a treia este destinata incepatorilor, avand aproximativ 110 metri. Capacitatea maxima este de 250 de persoane simultan. Lumina artificiala este asigurata de un sistem de oglinzi care o face sa-i semene foarte mult celei naturale.

Pretul este de 15 lire sterline pentru o ora, fiind inclusa inchirierea de schiuri si clapari sau placa de surf. Dispune de parcare gratuita, iar dupa schi vizitatorii se pot relaxa in cafenea. Programul partiilor este de la 9 dimineata pana la 11 seara.

Glasgow Braehead

Tot in Marea Britanie se afla cea mai noua structura de schi indoor. Glasgow Braehead este, de fapt, un urias complex in care, pe langa magazine, cinema, cafenele, restaurante sau baruri, se afla partii pentru schi, pereti pentru alpinism, spatii pentru amatorii de aventuri de tipul catararilor pe franghie sau traversari de punti suspendate. Partia principala are 200 de metri lungime, este dotata cu schi-lift, iar incepatorii au si ei o partie speciala. Amatorii de freestyle, snowboard au zone dedicate, in total 1.700 de tone de zapada. Accesul pentru o ora costa 21 de lire, iar un pass pentru doua ore consecutive costa 31 de lire. Un adult cu doi copii va plati numai 39 de lire pentru o ora.

Snow Valley

In Belgia se afla doua centre, SnowValley fiind cel mai mare. Dispune de trei partii, cea pentru avansati avand o lungime de 235 de metri si patru instalatii pe cablu. A doua partie este pentru copii si incepatori, iar snowboarderii au si ei propriul spatiu, cu halfpipe, bare si schi-lift. Locatia mai cuprinde un centru de inchirieri si cumparari materiale sportive, vestiare, dusuri, un centru de joaca pentru copii, restaurant, cafenea si bar, acestea din urma avand vedere direct catre partii. Tariful pentru adulti este de 12,50 euro pe ora, un card de acces pentru 12 ore costa 110 euro, iar abonamentul pentru toata vara (din aprilie pana pe 31 august) ajunge la 299 de euro.

Noux-les-Mines

In nordul Frantei, langa Lille, se va deschide luna viitoare cea mai mare (ca suprafata) partie artificiala de schi din Europa. Noux-les-Mines va fi un complex cu mai multe partii, cu un design special, dintre care cea mai mare va avea peste 300 de metri, toate construite pe un relief asemanator celui natural. Vizitatorii vor avea la dispozitie peste 10.000 de metri patrati acoperiti cu zapada, cu zone pentru snowboard si incepatori. Vor exista trambuline, una dintre acestea, Big Air, fiind anuntata drept cea mai mare din lume. Preturile nu au fost comunicate inca.

Alpin Center Tetraeder

Declarata cea mai lunga partie artificiala din lume, Bottrop se lauda cu o lungime de 640 de metri, care gazduieste zone pentru incepatori si pentru snowboard. Traseul este unul curbat, astfel ca schiorii se pot bucura de coborari mult mai apropiate de cele naturale. Complexul este format din restaurant, terasa de vara (beergarden), hotel, parcare, dar are si facilitati pentru schiori (vestiare, magazin de echipamente). Oferta de preturi este una speciala fiind in sistem all inclusive: acces pe partie, echipament gratuit, mancare (bufet liber) si bauturi. Pretul pentru o ora este cuprins intr 22 de euro si 44 de euro, in functie de ziua si ora de intrare. Complexul este deschis pana la miezul noptii.

Madrid Xanadu

A fost deschisa in urma cu trei ani si este situata langa Madrid. De fapt, este vorba despre un urias mall, intins pe 95 de hectare, in zona Arroyomolinos, in care se afla peste 200 de magazine, in jur de 30 de restaurante, iar partia are un strat de 50 de centimetri de zapada de calitate comparabila cu neaua de pe munte. Potrivit proprietarilor, firma americana The Mills Corporation, in fiecare weekend viziteaza centrul aproximativ 150.000 de persoane. Accesul pe partie costa incepand cu 11 euro pentru o ora (20 cu inchiriere de echipament), iar un abonament trimestrial ajunge la 142 de euro.

Destinatii inzapezite tot anul

Daca Europa vi se pare prea aproape, puteti gasi partii artificiale in mai toate tarile cu potential turistic. Daca Dubai (unde se construiesc alte doua) este cea mai spectaculoasa, la doi pasi de desert, nici India (la Bombay) nu se lasa mai prejos, ca si Indonezia (Batam Island), Japonia (sase centre), Coreea, Nouaw Zealanda, Singapore, Africa de Sud sau Thailanda. In China una dintre partii a fost construita intr-o pestera sapata in munte, iar in Statele Unite sunt disponibile cel putin patru partii artificiale de mari dimensiuni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri