Agentia de turism Europa Travel, parte a grupului Christian Tour, va aduce anul acesta primele grupuri de turisti straini, din America de Sud, si isi va concentra activitatea in urmatorii ani pe partea de incoming, a declarat Teodor Calimanescu, fondatorul agentiei, in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street, emisiune difuzata in direct pe wall-street.ro si la Radio Lynx.

"Ne concentram pe incoming si ne pregatim ca in urmatoarele luni sa primim primele grupuri de turisti straini de pe piata sud americana. Foarte multi turisti straini vin in Romania pe cont propriu. De exemplu, chiar zilele acestea sunt in Delta rulote din Olanda, Belgia si altele, turistii fiind fie in tranzit spre alte destinatii, fie veniti special pentru Romania", a declarat Teodor Calimanescu.

Agentia Europa Travel a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de sase milioane de euro, iar pentru acest an targeteaza un rulaj de opt milioane de euro.

"In primul an incomingul va reprezenta un procent mic din cifra de afaceri, insa in doi ani speram sa il aducem la 15-20%", a spus Calimanescu.

El spune ca si turismul intern si cel cu autocarul se vor revigora in perioada urmatoare.

"Speram sa se intample ceva cu infrastructura din Romania, pentru ca vad turismul intern ca un viitor boom. De asemenea, exista o tendinta in Europa de revigorare a turismului cu autocarul, pentru ca e si mijlocul ideal sa si vezi locuri", a povestit el.

Teodor Calimanescu a intrat in antreprenoriat in anul 1994 printr-o firma de transport cu autocarul, initial pe traseul Bucuresti-Paris.

El poveste ca in acea perioada profiturile puteau urca si la echivalentul a 10.000 de euro pe cursa, in timp ce acum castiga cateva sute de euro la un drum.
"Firma de transport a functionat foarte bine, aveam destule autocare pe care le exploatam. Pentru ce deserveam si companii de turism, am studiat businessul, era perioada efervescentei plecarilor in tari straine la munca. Atunci am infiintat compania specializata pe turism Eurofly, care a functionat foarte bine de la inceput", a spus Calimanescu.

Acesta a adaugat ca cel mai greu an in turism a fost anul de inceput. "Atunci aveam si o inconstienta, nu aveam nicio baza in spate", a adaugat Calimanescu, care a subliniat ca in fiecare an compania si-a crescut cifra de afaceri.

Touroperatorul Christian Tour a anuntat oficial preluarea agentiilor de turism Europa Travel si Bibi Touring in toamna anului trecut, in actionariatul carora detine in prezent peste 50% din titluri.

Europa Travel reprezinta divizia de low-cost a grupului detin si detine propriul parc auto si ofera sejururi la preturi reduse (in destinatii precum Grecia, Turcia, Italia, Egipt, Spania, Franta, Austria), circuite, Revelion, Craciun, Paste, litoral Romania, bilete de avion, cazare hoteluri, carnaval, vacante exotice.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri