Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat ca investitiile in Mamaia au fost deblocate dupa ce consilierii locali au aprobat, vineri, PUZ-ul statiunii, precizand ca, incepand din toamna, va fi refacuta zona de promenada, vor fi construite parcari cu sapte etaje si pasarele.
Primarul a declarat, la finalul sedintei de Consiliu Local, ca a fost aprobat si PUZ-ul plajei statiunii Mamaia, care reglementeaza constructiile usoare, precum beach-barurile.

"Dupa ani de zile in care ne-am batut cu madam Udrea, cu fel de fel de franari din fel de fel de ministere, am reusit sa votam ceea ce am fi putut sa o facem foarte simplu si foarte firesc intr-o societate si intr-o tara normala. Deci, am reusit sa deblocam investitiile in statiunea Mamaia. Acelasi lucru l-am facut si pe plaja pentru ca plajele au fost atribuite printr-o licitatie in proportie de 97 la suta detinatorilor de structuri turistice din statiune, hoteluri, restaurante. Era nevoie ca pe plaje sa poata sa construiasca fiecare dupa dorinta cate un beach-bar si sa faca serviciile aferente clientului si turistului de pe plaja", a spus Radu Mazare, citat de Mediafax.

El a mentionat ca investitiile pe fonduri europene sunt de peste 20 de milioane de euro si vor incepe in aceasta toamna.

"Investitiile care vor incepe in statiunea Mamaia pe fonduri europene, vor incepe la toamna, sunt investitii majore si le cam stiti si voi. Pe langa largirea plajei, care a fost deja semnata si probabil construirea celor doua insulite, o sa refacem tot ce inseamna zona de promenada, o sa refacem tot ce inseamna piatetele publice, o sa facem doua parcari de sapte etaje, o sa facem pasarelele, urmand ca pe viitoarele fonduri europene sa facem marina din zona de nord. Cred ca sunt in valoare de 20 si ceva de milioane de euro in paralel cu proiectele private. Numai in zona Casino din Mamaia urmeaza sa se construiasca inca sapte sute de noi locuri de cazare, un P+8, un P+4 si inca un P+4, v-am dat ca exemplu un areal pe o distanta de 500 de metri", a mai spus Radu Mazare.

Primarul a afirmat ca Romania va deschide o reprezentanta in Dubai pentru atragerea turistilor din aceasta zona si isi doreste una si la Istanbul.

"Ati vazut unde era sediul hotelului Mamaia se face un hotel de cinci stele de super lux, adica vor fi apartamente de 300 de metri patrati. Era nevoie pentru ca daca vrem sa accesam pe piata araba si pe piata turca, sunt mai pretentiosi. Am vorbit cu ANT-ul si vor deschide o reprezentanta in Dubai si am vorbit si cu doamna ministru probabil ca o sa inchida din cei doi care erau reprezentanti la Madrid, ca nu avem ce sa facem la Madrid, nu avem turisti spanioli si probabil ca o sa o inchida de tot, deschidem in Dubai si in Istanbul unde pe mine ma intereseaza in mod direct. Sunt niste piete mari, cu oameni cu bani multi", a mentionat Radu Mazare.

La inceputul lunii mai, Radu Mazare anunta ca a primit aviz de la Ministerul Culturii pentru PUZ-ul statiunii Mamaia, precizand ca dupa ce acesta va fi aprobat pot incepe investitiile in zona.

Primarul Constantei era nemultumit de faptul ca nu primise un aviz necesar pentru aprobarea PUZ-ului statiunii Mamaia din partea Ministerului Culturii si afirma ca va discuta cu premierul Victor Ponta pentru a rezolva aceasta problema. Edilul mai spunea ca i s-ar fi cerut mita de zeci de mii de euro, prin intermediari, pentru a primi avizul pentru PUZ.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri