Cand vine vorba de arhitectura moderna, unele orase sunt deschise la tot ce inseamna stralucitator si iesit din comun, asa cum este cazul Dubaiului sau Shaghaiului. Nu la fel se intampla si in cazul Barcelonei, unde autoritatile sunt pe cale sa respinga un proiect indraznet.

Proiectul prevede realizarea unui insule artificiale pe coasta Barcelonei, unde se vor dezvolta un hotel "spatial" cu 2.000 de apartamente, un pott acoperit si un mall deschis non-stop.

"Insula Barcelonei" este realizat de arhitectul Erik Morvan si va fi dezvoltat de compania americana Mobilona.

Investitia initiala in proiect s-ar putea ridica la 1,5 miliarde de euro, scrie CNN.

"Insula Barcelonei" reprezinta un proiect care aduce cu imaginile din Star Trek si promite sa ofere o experienta iesita din afara granitelor pamantesti. Apartamentele ar urma sa fie dotate cu o multime de ecrane pe care vor fi proiectate imagini din spatiu, iar inchirierea lor va costa de la 300 de euro la 1.500 de euro pe noapte.

In ciuda planurilor indraznete, autoritatile locale spaniole nu s-au aratat impresionate de proiect, acesta urmand sa fie revizuit inainte de a primi avizele de construire.

Un purtator de cuvant al orasului a afirmat ca resortul pare realizat mai degraba pentru un oras precum Dubai decat pentru capitala Cataloniei, iar “orice plan pentru dezvoltatea Barcelonei trebuie sa se potriveasca modelului orasului".

Compania americana Mobilona a anuntat planuri similare pentru hoteluri “spatiale” si in Los Angeles si Hong Kong.

Sursa foto: www.mobilona.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Proiect: Reduceri de 50% la transport, pentru studentii din Diaspora