British Airways se pregateste sa devina prima companie aeriana din Europa care va introduce in flota sa modelele Airbus A380 si Boeing 787.

Compania va primi in Marea Britanie primele sale doua aeronave 787 in doua zile consecutive, 26 si 27 iunie, urmate de primul sau A380 pe data de 4 iulie.

Dupa livrare, ambele tipuri de aeronave vor incepe un program complex de “inscriere in serviciu”, in care pilotii si echipajele de zbor se vor antrena la Aeroportul Manston din Kent, in timp ce pe Aeroportul Heathrow se vor derula teste cu echipele de la Customer Service. De asemenea, vor fi programate zboruri pe distante scurte pentru ambele modele de aeronave, inclusiv zboruri in interiorul Marii Britanii.

In prezent, biletele pentru A380 s-au pus deja in vanzare pentru zboruri incepand cu 15 octombrie spre Los Angeles si cu 15 noiembrie spre Hong Kong.

British Airways a comandat in total 12 aeronave A380, 24 aeronave 787 si sase Boeing 777-300ER, care urmeaza sa ii fie livrate in urmatorii patru ani. 22 dintre aceste aeronave pentru curse pe distante lungi urmeaza sa intre in flota companiei aeriene pana la sfarsitul verii anului 2014.

A doua aeronava A380 urmeaza sa fie livrata in septembrie 2013.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cat costa un bilet la British Airways in cel mai mare avion din lume