Modul in care s-a desfasurat licitatia pentru administarea plajelor i-a nemultumit pe hotelierii de pe litoral, care solicita Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) sa gaseasca o solutie pentru rezolvarea acestei probleme. "Este o problema grava a litoralului romanesc. Plajele trebuie sa revina urgent la hoteluri", a declarat, citat de Rompres, Catalin Becsenescu, patronul hotelului Riu Fantasy Beach.

Presedintele ANT, Ovidiu Marian, a declarat, la randul sau, ca trebuie cautata o solutie impreuna cu asociatiile si federatiile din turism, cu hotelierii si operatorii, dar a subliniat ca pentru moment exista o serie de operatori de plaja care au castigat legal licitatia si trebuie sa li se acorde dreptul de a-si exercita legal obligatia.

seful ANT este de parere ca trebuie gasita o varianta prin care hotelierii sa aiba acces la administrarea plajelor astfel incat turistii adusi pe baza de contract sa beneficieze de servicii de calitate, care includ oferirea in mod gratuit de sezlonguri, umbrelute,etc.

"Vom vedea care este modalitatea de a sprijini hotelierii care sunt cei mai interesati de asigurarea unor servicii corecte", a spus presedintele ANT. Potrivit afirmatiilor acestuia, contractul de administrare a plajelor are o prevedere conform careia acesta poate fi reziliat unilateral daca una din parti nu isi indeplineste obligatiile intocmai si la timp, fara a mai fi nevoie de o etapa juridica. "Textul contractului este public. Hotelierii care beneficiaza de prestatia operatorilor de plaja pot constata nerealizarea clauzelor, in cadrul juridic, cu martori, etc", a explicat presedintele ANT.

O serie de asociatii si federatii din turism, precum si hotelieri au lansat un apel catre autoritatile centrale si locale, mediului de afaceri, claselor politice, prin care cer declansarea unei campanii si implicari menite sa rezolve problema plajelor prin revenirea la modul de administrare a acestora de catre hoteluri, ca in anul 2005.

"Plaja este motivatia determinanta in alegerea litoralului ca destinatie de vacanta", se arata in Apel. Proiectul ce aproba Ordonanta de Guvern nr.19/2006 privind administrarea plajelor, urmeaza sa fie aprobat saptamana viitoare in Camera Deputatilor, trecand deja de Senat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri