Luchi Georgescu, care detine hotelurile Melodia (patru stele) si Favorit (doua stele) din statiunea Venus, spune ca isi doreste sa continue investitiile in domeniul turismului, insa "nu cu bani din fabrici". Anul trecut, ea a finalizat o investitie de 3,5 milioane de euro in hotelul de patru stele si va mai investi inca un milion de euro in hotelul Favorit, daca sezonul estival va decurge bine.
Femeia de afaceri detine si producatorul de vinuri Vincon Vrancea si producatorul de mezeluri Meda Prod.

Luchi Georgescu a achizitionat in anul 2002 hotelurile Melodia si Favorit, iar primul dintre acestea a fost renovat cu o investitie de 3,5 milioane de euro si redeschis in 1 iulie 2012.

"Bugetul initial al investitiei era de 1,5 milioane de euro, insa am ajuns la 3,5 milioane de euro, din care doar 300.000-400.000 euro au provenit din veniturile din turism. As dori sa investesc un milion de euro si in hotelul Favorit, insa depinde de cum va evolua sezonul acesta, pentru ca nu imi permit sa mai investesc din veniturile de la fabrici", a explicat Luchi Georgescu.

Potrivit acesteia, in 2012 a reusit sa amortizeze doar 8% din investitia in hotelul Melodia si estimeaza ca intreaga suma ar putea fi amortizata in 10 ani.

Ea a adaugat ca sumele amortizate vor fi reinvestite in hotelul Favorit, unitate in care isi propune schimbarea mobilierului din camere si al tamplariei.

Hotelul Favorit are 236 de camere.

"Partea pe care o amortizez o reinvestesc, nu poti sa renovezi doar 10 camere, trebuie sa faci mai multe odata", a adaugat Georgescu.

Luchi Georgescu nu ia in calcul alte investitii pe litoralul romanesc.

"Mai am niste active inchiriate in Mamaia, insa acolo nu as contrui un hotel. Este o statiune prea aglomerata. Mai mult, nu mai am nici timp sa investesc in alte unitati hoteliere", a mai spus Luchi Georgescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri