Autoritatea Nationala pentru Turism(ANT) a demarat la nivel national o ampla actiune de control si autorizare la agentiile de turism si unitati hoteliere, iar In urma actiunilor intreprinse de inspectorii au fost date amenzi in valoare de 310.000 lei.
Inspectorii ANT au efectuat 160 de controale la agentii de turism si structuri de primire turistica cu functiuni de cazare si alimentatie publica. 74 de agentii de turism sau puncte de lucru ale agentiilor de turism nu mai functionau si au fost eliminate din baza de date a ANT.

De asemenea, au fost aplicate 23 de amenzi si 20 de avertismente la agentii de turism si structuri de primire turistica cu functiuni de cazare si alimentatie publica.In urma actiunilor intreprinse de inspectorii ANT, au fost date amenzi in valoare de 310.000lei. Dintre unitatile verificate, la 43 nu au fost constatate deficiente.

Amenzile si avertismentele au fost date in urma constatarii de nereguli in ceea ce priveste respectarea normelor de clasificare sau licentiere.

In urma controalelor, au fost retrase doua certificate de clasificare pentru un hotel si un restaurant, si doua fise anexe la doua unitati de alimentatie publica. In urma controalelor, a fost dispusa scoaterea din circuitul turistic a 92 de camere, urmand ca proprietarii sa imbunatateasca serviciile pentru a putea fi reintroduse.

In aceasta perioada, Autoritatea Nationala pentru Turism a eliberat 160 de autorizatii provizorii de functionare pentru structuri de primire turistice, 350 de licente de turism, peste 1000 de brevete de turism, 150 de atestate ghid, 91 certificate de clasificare, iar pentru structurile de cazare au fost intocmite un numar de 86 note de clasificare si 90 de note de autorizare turistica a plajei.

Autoritatea Nationala pentru Turism va continua sa verifice toate structurile de cazare si alimentatie , atat cele care s-au autoclasificat pana in martie 2013 pe baza declaratiei pe proprie raspundere, precum si cele la care clasificarea se face la fata locului de catre inspectorii ANT.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri