Peste 5.000 de filme documentare din intreaga lume, aflate in arhiva Studioului Astra Film Sibiu, pot fi vizionate la cerere de turisti, cercetatori sau cinefili, in cadrul unui program estival, costul unui bilet la proiectii fiind de sase lei.
Potrivit unui comunicat de presa transmis de reprezentantii Studioului Astra Film din Sibiu, "o colectie unica de 5.000 de documentare din toata lumea poate fi vizionata, la cerere, pe durata intregului sezon estival 2013", scrie Mediafax.

"La Astra Film filmele au o viata lunga de arhiva, in cele doua decenii de Astra Film Festival fiind inscrise mii de filme adunate acum intr-o colectie impresionanta deschisa publicului. Filmele sunt realizate de tineri studenti sau de documentaristi consacrati, fie ei din Canada sau Australia, din Africa de Sud sau Islanda. Iubitorii de film documentar de pretutindeni, turisti, jurnalisti, doctoranzi, cercetatori, studenti sau simpli cinefili pot vedea filme cu tematici variate, abordari diferitesi modalitati individualizate de realizare tehnica", se arata in comunicatul de presa.

Potrivit sursei citate, "Astra Film Sibiu este singura locatie unde turisti din strainatate pot viziona, la cerere, filme de non-fictiune despre Romania, o ocazie unica de a descoperi cultura si traditiile romanesti, tainele vietii de odinioara sau realitati emotionante despre prezent".

Colectia cuprinde, de asemenea, si o arhiva consistenta de film documentar romanesc, filme care "stau marturie a unor realitati cu care ne confruntam, pe care le cunoastem sau de care cel putin am auzit".

"Premiate sau nu, filmele stau drept marturie a unor realitati cu care ne confruntam, pe care le cunoastem sau de care cel putin am auzit. In 2013, programul editiei aniversare Astra Film Festival va contine o selectie speciala retrospectiva a celor mai valoroase documentare romanesti din istoria ultimelor doua decenii", se mai arata in document.

Potrivit reprezentantilor Studioului Astra Film, oricine doreste poate sa-si aleaga documentare din arhiva studioului si le poate viziona in sala de proiectii, de luni pana vineri, intre orele 9.00 si 15.00, in schimbul unui bilet in valoare de sase lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri