Unul dintre cele mai frumoase teatre din Grecia Antica, construit in urma cu 2.300 de ani, a fost redeschis pentru public la Messene, in sudul Peninsulei Peloponez, informeaza site-ul publicatiei Le Nouvel Observateur.

Abandonat de messenieni sub influenta crestinismului (Epistolele Sfantului Pavel catre messenieni), cazut in uitare vreme de 17 secole, teatrul din Messene s-a redeschis si a fost readus la viata cu ocazia unui concert special, care a avut loc pe 3 august, dupa aproape 1.700 de ani de tacere, in aceasta straveche cetate greceasca din sudul Peloponezului, scrie Mediafax.

Teatrul, partial restaurat cu fonduri de la Fundatia Niarchos, care era inzestrat cu o vasta scena mobila in epoca in care a fost construit, a trecut printr-o serie de pregatiri febrile pentru seara de gala, pe 3 august, organizata pentru a celebra "renasterea" sa.

Sub bagheta lui Vassilis Christopoulos, directorul Orchestrei Nationale din Atena, un ansamblu de muzicieni a acompaniat doi artisti, soprana Cecilia Costea si baritonul Dimitri Platanias. Avand un repertoriu mai putin grec, consacrat lui Verdi si Puccini, la acest spectacol au fost asteptati mii de spectatori in acest sit arheologic in general pustiu, care a constituit punctul final al Festivalului din Atena si Epidaure 2013, insa, totodata, un nou inceput pentru unul dintre cele mai frumoase teatre din Grecia Antica.

Sursa foto: www.whitman.edu

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Cat a cheltuit romanul obisnuit pe vacanta in 2019
Setari Cookie-uri