Asociatia “Cele mai frumoase sate din Romania” a intocmit un clasament al celor mai frumoase locuri din tara noastra, obiective turistice ce trebuie neaparat vizitate, scrie Adevarul.

“Batalia” finala s-a dat intre 51 de obiective din 14 judete, jurizarea fiind facuta pe sistemul „Eurovision” de catre reprezentanti ai judetelor implicate, la care s-au adaugat autori de bloguri in domeniul turismului si membri Asociatiei celor mai Frumoase Sate din Romania. S-a tinut cont si de voturile primitre pe Facebook. Cele mai frumoase locuri din Romania vor fi incluse si intr-un ghid ce va fi promovat de agentiile de turism.

“Scopul clasamentului a fost de a promova locuri mai putin cunoscute din frumoasa noastra tara, punerea lor in valoare si atragerea a cat mai multi turisti“, a spus Nicolae Marghiol, presedintele Asociatiei „Cele mai frumoase sate din Romania“.

Locul intai in clasament este ocupat de Mocanita de pe Valea Vaserului din Maramures. Este singura locomotiva pe aburi care mai ruleaza inca in Europa. Mocanita s-a facut remarcata datorita posibilitatii de a se integra perfect in peisajul feeric al Vaii Vaserului pe care o traverseaza. Constructia caii ferate de la Viseu a inceput din anul 1932, avand initial rolul de a facilita transportul materialulul lemnos.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Unde calatorim in 2020: destinatii recomandate de Lonely Planet