Croazierele reprezinta produsul turistic cu cea mai mare crestere in ultimii ani in Europa, iar romanii sunt tot mai atrasi de experienta unei vacante pe un vas de lux. Afla cum "arata" pachetele achizitionate de romani, destinatiile preferate si cate mii de euro platesc pentru o vacanta.

"In ultimii ani, cererea de croaziere s-a incadrat pe un trend ascendent. Fie ca vorbim de croaziere de cateva zile pe Marea Mediterana, combinate cu un sejur in Grecia sau Spania, fie ca vorbim despre croaziere de cel putin sapte zile in tarile nordice, turistii romani sunt din ce in ce mai interesati de aceasta varianta de a-si petrece vacanta", a declarat pentru wall-street.ro Madalina Grosu, product manager Happy Tour.

Care sunt destinatiile preferate

Cele mai cautate croziere de catre turistii romani sunt cele cu trasee pe Marea Mediterana, in zona Greciei, Italiei, Spaniei, dar si traseele care includ Riviera Franceza, Tarile Baltice sau Tarile Nordice, potrivit datelor agentiei de turism Perfect Tour.

Valoarea medie a unui astfel de pachet turistic este de 700-800 de euro pentru o saptamana, la care se mai adauga aproximativ 200 de euro transportul cu avionul pana la portul de imbarcare.

"De cele mai multe ori turistii romani prefera sa isi achizitioneze pachetul complet, incluzand, pe langa croaziera propriu-zisa si biletul de avion pana in portul de imbarcare si retur, dar si o noapte de cazare in orasul din care se pleaca in croaziera. Referitor la serviciile pentru care opteaza la bord, turistii romani aleg de cele mai multe ori cabine medii ca pret, ceea ce inseamna cabine exterioare, cu hublou", a adaugat Grosu.

Din punct de vedere al serviciilor rezervate pe langa croaziera propriu-zisa, pentru a economisi timp si bani si pentru a se bucura din plin de vacanta, turistii isi includ in pachet excursii optionale, pachete de bauturi si servicii SPA.

"Daca in cazul excursiilor la tarm avantajul este ca iti rezervi locul si eviti cozile de la biroul de excursii de la bord, in cazul pachetelor de bauturi si cele SPA se pot economisi intre 30 si 50% din suma care ar fi platita la fata locului", a precizat Alice Martis, marketing manager in cadrul Perfect Tour.

Cat aloca in medie romanii pentru o croaziera

In medie suma alocata de o persoana pentru o croaziera este de 800 euro, neluand in calcul liniile de lux.

Acest pachet cuprinde cazare, masa in regim all inclusive si taxe de port. In plus se adauga zborul al carui tarif este in medie de 240 euro/persoana, conform datelor Perfect Tour.

Iar in ce priveste vasul de croaziera, cei care decid sa incerce pentru prima data o astfel de experienta aleg in general navele mari de croaziera, tip resort, cu o multitudine de facilitati pentru toate varstele, de la cinema 4D, sala de bowling, casino, tobogane, discoteca, teren de basket, pana la elegantele restaurant de tip gourmet si zonele de SPA ultra dotate.

Croazierele de lux, la mare cautare

"Segmentul croazierelor premium a avut o evolutie si mai spectaculoasa, crescand cu peste 43%. Turistii care au vrut mai mult decat o croaziera au optat pentru destinatii precum fiordurile norvegiene, turul insulelor Hawaii si, de asemenea, pentru Mediterana", a explicat Martis.

Romanii au ales sa plateasca chiar si cateva mii de euro pentru a avea la dispozitie in vacanta tot ce isi doresc.

Astfel, printre cele mai scumpe vacante se numara o croaziera in America de Sud si Antarctica, al carei pret s-a ridicat la 8.500 de dolari de persoana, urmata de o vacanta de 21 de zile in zona Pacificului de Sud (7.500 de dolari de persoana) si o croaziera in Chile si Argentina (5.500 euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri