Sosirile in unitati turistice au crescut in primele noua luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 3,1%, dar innoptarile au scazut cu 0,1%, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS).

Astfel, sosirile au insumat 6,18 milioane, iar innoptarile 15,19 milioane, scrie Mediafax.

Sosirile turistilor romani au reprezentat 78,4% din total, pondere apropiata de cea din 2012.

In ceea ce priveste sosirile turistilor straini, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (80,8% din total turisti straini), iar din acestia 85,7% au fost din tarile Uniunii Europene. Cei mai multi turisti straini provin, in ordine, din Germania (181.642), Italia (137.366) si Franta (92.595).

Durata medie a sederii a fost de 2,6 zile la turistii romani si la cei straini a fost de 2 zile, se arata intr-un comunicat al INS.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare a fost de 25,8% pe total structuri de cazare turistica, in scadere cu 0,9 puncte fata de primele noua luni din 2012.

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in perioada analizata de 6,37 milioane, in crestere cu 1,7%. Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au insumat 8,95 milioane, in urcare cu 2,6%.

In septembrie, comparativ cu aceeasi luna din 2012, sosirile in structurile turistice au avansat cu 2,7%, iar innoptarile cu 2,8%. Comparativ cu septembrie 2012, la punctele de frontiera s-a inregistrat o crestere la sosirile vizitatorilor straini (0,4%) si o scadere la plecarile in strainatate ale vizitatorilor romani (2,7%).

Sursa foto: Freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri