Tarifele pe litoral pentru anul viitor vor creste cu 5-8%, pe fondul majorarii preturilor la utilitati, a taxelor locale si a impozitelor, a declarat luni intr-o conferinta de presa Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor in Turismul Romanesc (FPTR), scrie Mediafax.

"Aceasta crestere nu va acoperi scumpirile in lant care se anunta pentru anul viitor, iar hotelierii vad sezonul estival viitor ca fiind plin de incertitudini", a spus Raducan.

Majorarile de preturi vin in urma unui sezon mai slab in acest an pe litoral, cand numarul de turisti a scazut cu 5%, potrivit datelor FPTR.

Dragos Raducan spune ca din cauza puterii scazute de cumparare, tot mai multi romani cauta in hoteluri doar cazarea, iar mancarea o cumpara din supermarketuri si chiar ajung sa gateasca in camere.

"Primim tot mai multe sesizari de la hotelierii de pe litoral, care se plang ca turistii gatesc in camere, ceea ce poate duce la distrugerea mobilierului", a afirmat oficialul federatiei.

Piscine in Bucuresti unde te...
Citeste si: Piscine in Bucuresti: care sunt tarifele si programul de functionare

Raducan mai spune ca daca TVA la alimentatia din restaurantele hotelurilor ar scadea de la 24% la 9%, numarul romanilor in aceste restaurante ar creste cu cel putin 30%, pe fondul reducerii preturilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si