Cele peste 200 de firme participante la editia de toamna a targului de turism al Romaniei, care se va desfasura intre 14 si 17 noiembrie la complexul Romexpo din Bucuresti, vor cheltui peste 1,5 milioane de euro pentru prezenta la eveniment si vor vinde pachete cu reduceri de pana la 40%, scrie Mediafax.

La targ vor participa 55 de agentii de turism din Romania, hoteluri si firme din mai multe tari, printre care Bulgaria, Germania, Egipt, India, Iordania, Israel, Italia, Turcia sau Ungaria.

Vor fi puse in vanzare atat pachete turistice pentru Revelion in tara si strainatate cat si oferte pentru vara anului pe viitor, cu reduceri de pana la 40%.

"Cele mai cautate pachete pentru Revelion sunt in Valea Prahovei, Bucovina si Marginimea Sibiului", a declarat vicepresedintele ANAT, Corina Martin.

Un sejur de Revelion in structuri montane clasificate va costa intre 1.000 de lei si 4.000 de lei, cea mai scumpa statiune fiind Poiana Brasov, la pensiuni preturile vor fi cuprinse intre 600 de lei si 2.000 de lei, iar pe litoral acestea ajung la 500 - 1.500 de lei de persoana pentru 4-5 nopti de cazare.

Studiu OMS: Ce se intampla...
Citeste si: Ce se intampla cand romanii scot din buzunar bani pentru sanatate?

Vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Dragos Raducan, a afirmat ca majoritatea pachetelor pentru Revelion pe Valea Prahovei sunt deja vandute, cererea pentru aceasta zona fiind de trei ori mai mare decat oferta, in ciuda preturilor ridicate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Romani care s-au intors in tara pentru a construi afaceri de succes