Christian Heinzmann isi continua mandatul de CEO al Tarom, noul Consiliu de Administratie urmand sa anuleze actul aditional prin care durata mandatului a fost scurtata de la 4 ani la 1 an, pana la 19 noiembrie, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, la Mediafax Talks about Aviation.

"Atata timp cat noul CA are mandat sa anuleze acel act aditional care a fost facut fara a respecta statutul si prevederile legale, domnul Heinzmann a ramane. Nu are niciun sens sa recrutam un alt manager in acest moment", a afirmat Manescu, scrie Mediafax.

Ea a precizat ca in aceste conditii anunturile de recrutare publicate de fostul CA nu mai sunt valabile. Manescu a adaugat ca Heinzmann va fi ajutat sa implementeze planul de management impreuna cu noul CA. "Bineinteles ca asteptam si rezultatele".

Potrivit unor declaratii ale lui Dan Pascariu, fostul presedinte al Consiliului de Administratie Tarom, ambasadorii Olandei si Belgiei la Bucuresti au facut presiuni pentru prelungirea mandatului lui Christian Heinzmann.

Saptamana trecuta, Ministerul Transporturilor a revocat intreg Consiliul de Administratie al transportatorului national, in contextul conflictului dintre membrii acestei structuri de conducere si CEO-ul companiei.

Manescu: CA al Tarom va...
Citeste si: Manescu: CA al Tarom va analiza saptamana viitoare numirea a doi...

Noul CA este alcatuit din Dante Stein - consilier al premierului, Manuel Donescu - secretar de stat in Ministerul Trasporturilor, Florin Luca - consultant strategie bancara, Bogdan Speteanu - director general BCR Leasing si Razvan Filipescu - presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism.

Tarom publicase anterior un anunt prin care anunta ca vrea sa recruteze patru manageri, pentru pozitiile de director general (CEO), financiar (CFO), de operatiuni (COO) si comercial (CCO), termenul limita pentru depunerea candidaturilor fiind 30 noiembrie.

Mandatul de CEO al belgianului Christian Edouard Heinzmann urma sa expire in luna noiembrie a acestui an, dupa ce a fost scurtat de la patru ani la un an pe fondul unor conflicte intre acesta si administratori.

Heinzmann, cu o experienta de peste 25 de ani in industria aviatica, a anuntat in iunie ca a semnat un document la solicitarea presedintelui de atunci al Consiliului de Administratie, Dan Pascariu, care prevede printre altele ca durata mandatului sau a fost redusa la un an.

AGA Tarom pentru suspendarea...
Citeste si: AGA Tarom pentru suspendarea lui Pascariu, anulata

In replica, Pascariu afirma la vremea respectiva ca exista mai multe nemultumiri la adresa activitatii lui Heinzmann, iar reducerea duratei mandatului a fost o concluzie la care s-a ajuns de comun acord.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si