Romania va beneficia de fonduri europene de 1,12 miliarde euro in perioada 2014-2020 pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare, a declarat ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, potrivit Mediafax.

"In curand Ministerul Transporturilor va aproba master planul general de transport si in acest master plan pentru perioada 2014-2020 veti vedea ca exista proiecte pentru acest domeniu in valoare de 1,12 miliarde euro, ceea ce inseamna destul de mult, poate nu atat cat ne dorim, pentru a revigora aceasta componenta. Banii vor veni din fonduri europene si vor fi destinati dezvoltarii infrastructurii aeroportuare la aeroportul Henri Coanda, la Cluj, Iasi, Constanta, Tulcea si Baia Mare. Acestea sunt aeroporturile care sunt deja in proiect", a spus Manescu.

Ea a adaugat ca in mai multe aeroporturi vor fi construite terminale intermodale, iar alt proiect vizeaza dezvoltarea terminalului cargo la Cluj.

In perioada 2014-2020 vor avea prioritate la finantare aeroporturile incluse in reteaua centrala si globala TEN-T, unde se regasesc in prezent 12 din cele 16 aerogari din Romania.

Ministrul a afirmat ca pana in prezent cateva aeroporturi au reusit deja sa obtina finantari UE, dand ca exemplu unitatile de profil din Suceava si Constanta. Totodata, in procedura de evaluare pe actualul sistem POS-T se regasesc proiecte de investitii pentru aeroporturile din Iasi, Craiova si Oradea.

Potrivit lui Manescu, industria transporturilor aeriene din Europa si din Romania s-a confruntat cu o serie de dificultati economice, incepand din 2008, iar evolutia ultimilor ani permite "un optimism moderat".

La nivelul UE traficul de pasageri a crescut in 2012 cu 0,7%, la 828 milioane pasageri, iar in Romania numarul de pasageri a stagnat.

La evenimentul organizat de Mediafax participa reprezentanti ai comunitatii aviatice din Romania de la directori din companii la oficiali guvernamentali si proprietari de aeronave sau piloti.

"Eu nu ma pot lauga ca sunt aviator, dar pot spune cu certitudine ca sunt un pasager fidel in primel rand al companiei Tarom, dar si al altor companii", a spus ministrul in deschiderea conferintei.

Manescu a adaugat ca si calitatea de pasager este foarte importanta, intrucat "ar fi pacat ca avioanele sa zboare goale".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri