Tichetul de vacanta inlocuieste turismul sindical

Guvernul pregateste o facilitate de care vor beneficia toti salariatii angajati cu carte de munca: tichetul de vacanta.

A fost supus dezbaterii publice un proiect de lege care prevede posibilitatea acordarii unor tichete de vacanta salariatilor din societati comerciale si companii nationale. Interesant este ca acestea nu vor putea fi folosite in hotelurile cu multe stele si nici pentru cumpararea de vacante in strainatate.

Ele vor putea fi utilizate doar in structurile de cazare din Romania. Aceasta masura vine in sprijinul salariatilor cu venituri reduse, dar reprezinta un balon de oxigen si pentru operatori, deoarece turismul sindical va deveni o amintire dupa integrarea in Uniunea Europeana. Este drept, in curind va avea un urmas.

Vacanta in rate

Pentru a putea beneficia de tichetele de vacanta, salariatii vor trebui ca in cursul unui an calendaristic sa plateasca o contributie lunara echivalenta cu minimum 25% si maximum 100% din salariul minim pe economie.

Cotizatia va fi achitata pe o perioada cuprinsa intre 4 si 11 luni, intr-un cont bancar special. Cuantumul contributiei lunare a angajatorului la Fondul comun pentru tichete de vacanta va fi stabilit in functie de prioritatile sale financiare, la un nivel cel putin egal cu suma achitata lunar de salariat.

Valoarea nominala a tichetelor va fi egala cu suma achitata de catre salariat si angajator la Fondul comun pentru tichete de vacanta, la care se va adauga o suma egala cu dobinda calculata de banca la care a fost deschis contul special. Salariatul va trebui sa utilizeze tichetele pina la sfirsitul anului urmator.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5849&art=14305&cHash=52554a9ac9

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri