Programele din strategia de turism a Romaniei stagneaza

Programele din strategia de turism a Romaniei stagneaza din cauza schimbarilor din Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, a declarat, vineri, la Targu Mures, directorul general al Institutului National de Cercetare - Dezvoltare in Turism (INCDT), Talpas Janos, informeaza Rompres.

Talpas a spus, in cadrul conferintei "Dezvoltare imobiliara si turism balnear si medical", organizata de Hungarian Investment and Trade Development Agency (ITD Hungary), ca, din cauza acestor stagnari, schema de turism a Romaniei va fi finalizata in luna iulie.

"Ministerul Turismului va elabora si strategia turismului balnear si incearca sa puna la punct si un program pentru litoral si Delta Dunarii", a precizat directorul INCDT.

Acesta a aratat ca, pentru turismul balnear este prevazuta o investitie de 90 milioane de euro, iar pentru programele care vizeaza dezvoltarea turismului pe litoral si in Delta Dunarii, 60 milioane de euro.

Talpas Janos a mai aratat ca pentru urmatorii trei ani este prevazuta o investitie de 160 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului montan, din care 130 milioane de euro pentru turismul sportiv si 30 milioane de euro pentru amenajarea cabanelor si refugiilor.

Directorul general al INCDT a sustinut ca pentru turismul cultural din zona Sibiului s-a prevazut o investitie de 15 milioane de euro, ceea ce, in opinia sa, este o suma destul de mica fata de necesar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri