Peste 20.000 de pasageri se vor imbarca anul viitor din Portul Constanta pe vase de croaziera maritima, fata de doar 1.500 in 2013, dupa mai multi ani in care nu au existat astfel de curse cu plecare din Romania, anunta Mediafax.

"In acest an au inceput sa se faca si imbarcari de persoane, nu doar debarcari in Portul Constanta. Anul viitor vor fi imbarcari pentru noua nave, apartinand companiei italiene MSC. In acest an a fost o singura imbarcare, iar in anii trecuti niciuna. Facilitatea asta exista de mult, dar nu era exploatata", a declarat Alexandru Iorov, directorul directiei Infrastructura al Portului Constanta.

Astfel, peste 20.000 de pasageri se vor imbarca anul viitor din Portul Constanta. In acest an s-au imbarcat aproximativ 1.500. Pasagerii sunt in general din UE, dar cei mai multi sunt italieni. Mai putin de 50% sunt romani. O astfel de croaziera pleaca din Constanta si ajunge in porturi din Turcia, Grecia, Italia si se intoarce in Romania. Calatoria dureaza 7-11 zile si ajunge in sase porturi.

Sezonul de croaziere se deschide in aprilie si se inchide in octombrie. "Aceste imbarcari, pe de o parte, duc la cresterea circulatiei turistice in Constanta si, pe de alta parte, inseamna si o crestere a industriei din zona, pe aeroport, si o conectare a Constantei pe principalele rute de croaziera din Europa. Aceasta activitate va creste de la an la an", a spus Razvan Filipescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism.

Pana in acest an, navele ajungeau in Constanta doar in tranzit, si stationau mai putin de o zi.
In 2013 au ajuns in Portul Constanta 54.000 de turisti, cu 69 de nave fluviale si maritime. Cei mai multi, peste 70%, au venit cu navele maritime. Acestea au o capacitate medie de 2.000 de pasageri, pe cand o nava fluviala nu poate transporta mai mult de 150-200 de persoane.

Cei mai multi turisti ajunsi pe mare sunt din SUA. Prognoza reprezentantilor Portului Constanta pentru anul viitor este de 65.000 de pasageri, cu 71 de nave, programate deja. Programarile sunt inca in curs.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri