Ministrul delegat pentru IMM si Turism, Maria Grapini, a declarat miercuri, la bilantul a 11 luni de mandat, ca anul viitor vrea sa creasca numarul de turisti straini cu 50%. Grapini nu a amintit si ca in primele zece luni din acest an au fost cu doar 3% mai multi, noteaza Mediafax.

"Comparand cu tarile din jurul nostru, cu Croatia, Bulgaria si alte tari mai mici decat noi, m-am gandit bine si n-o sa avem noi numarul de turisti pe care ii are Italia sau Spania. Dar fata de numarul de turisti pe care il avem acum, pentru ca sper ca in decembrie sa mai avem un puseu de turisti, eu cred ca se poate in mod rezonabil sa crestem cu 50% daca flexibilizam si vizele si acceleram promovarea", a spus Grapini.

Ea a afirmat ca o astfel de performanta este posibila daca, in paralel, se vor imbunatati si serviciile. "Am vazut in tara noastra draga multe hoteluri si pensiuni in care hotelurile sunt mult mai bune ca in alte tari, la acelasi numar de stele", a afirmat Grapini.

Ministrul si-a propus ca, in cazul in care ramane in functie un mandat intreg, contributia turismului la Produsul Intern Brut sa creasca de la 1,5% la 5%. Anul trecut au venit in Romania aproximativ 1,6 milioane de turisti straini, in crestere cu 9,1%. In primele zece luni ale anului in curs, numarul turistilor straini a fost de aproape 1,5 milioane, cu 3,3% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Verificari pe litoral: Ce au...
Citeste si: Pericolul de pe litoral: Verificari ISU in hoteluri si restaurante


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Amenzi de 120.000 de lei pentru operatorii plajelor de la Marea Neagra