Turistii romani au fost cei care s-au bucurat anul trecut de scaderile de preturi efectuate de operatorii din turismul elen, ca urmare a efectelor crizei economice, a declarat pentru wall-street.ro Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45.

"In 2013, destinatia favorita pe care au crescut foarte mult vanzarile a fost Grecia", a spus Burcea, care a explicat ca sub efectele crizei economice din Grecia s-a simtit o usoara scadere a preturilor si drept urmare o crestere a vanzarilor.

Mai mult, el a adaugat ca in 2013 litoralul romanesc a inregistrat un trend crescator si s-au vandut bine circuitele organizate in toata lumea, inclusiv prin programele de seniori.

Destinatiile preferate de romani

In topul preferintelor romanilor au fost anul trecut insulele grecesti (Creta, Rodos, Corfu, Kos si Santorini), precum si Turcia si Spania (Mallorca, Tenerife, Costa Brava, Costa del Sol).

Pe litoralul nostru conduc in top statiunile Mamaia, Neptun si Eforie Nord.

Agentia de turism Paralela 45, constrolata de Alin Burcea, a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri totala de 28,6 milioane de euro si un profit net de peste 380.000 de euro, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor publice. Potrivit lui Burcea in 2013 compania a avut un rulaj in crestere cu 20%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri