Muntii Apuseni, o destinatie din ce in ce mai cautata

In perioada 10-12 martie s-a desfasurat la Albac, judetul Alba, prima editie a Targului de Turism Rural "Muntii Apuseni". Evenimentul a fost organizat de Asociatia Nationala de Turism Rural Ecologic si Cultural (ANTREC) - Filiala Alba, in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba, avand ca scop promovarea turismului rural din zona. Pe parcursul celor trei zile, proprietarii de pensiuni agroturistice din comunele Albac, Garda de Sus, Arieseni, Rimetea, Horea, Scarisoara, Salciori si Metes si-au prezentat oferta turistica pentru anul in curs, totodata realizandu-se deplasari la fata locului.

Rimetea, localitate ce pastreaza cu strictete arhitectura traditionala saseasca, este o destinatie turistica pe care ANTREC o va promova in viitor. Maria Stoian, presedinte ANTREC Romania, considera ca: "A fost o manifestare foarte reusita. Zona Muntilor Apuseni este unica in Europa si atrage din ce in ce mai multi turisti in fiecare an. Acest targ a constituit o ocazie pentru a inmana unui numar de 30 de proprietari de pensiuni diplomele de administrator de pensiune turistica si certificatele de clasificare, care atesta atentia cu care si-au pregatit gospodariile si nivelul ridicat al calitatii serviciilor".

Cinci dintre pensiunile din judetul Alba vor fi incluse in Catalogul regional ProAgro al landului Branderburg si una dintre pensiuni - in catalogul pentru Germania. Dna Brigitte Hohnstadter, presedinte ProAgro - landul Branderburg (Gemania), a vizitat, pe parcursul targului, pensiunile din zona, fiind placut impresionata si urmand ca in luna iunie sa-si petreaca vacanta, impreuna cu familia, intr-o pensiune din judetul Alba.

Pe parcursul manifestarii, programul folcloric a fost sustinut de Furdui Iancu si invitatii sai, care i-au incantat pe toti cei prezenti. "Balul Vanatorilor" a incheiat programul targului, iar muzica, preparatele culinare vanatoresti, tombola si surprizele au fost atractiile serii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri