Ministrul delegat pentru IMM, Maria Grapini, a declarat, sambata, ca TVA de 9% in turism ar trebui uniformizata, astfel incat ca nu mai existe diferente de taxare intre alimentele servite in hoteluri dimineata si cele servite in restul zilei, cand TVA creste la 24%, conform Mediafax.

Ministrul Maria Grapini a declarat, intr-o conferinta de presa la Arad, ca va propune Guvernului ca TVA in turism sa fie uniformizata la 9%.

"In momentul de fata, la cazare se plateste TVA de 9 la suta, la micul dejun, mancarea pe care o da hotelul, se plateste 9 la suta, dar daca serviti cina la hotel, TVA este de 24 la suta. Adica daca primiti salata de rosii dimineata, pe rosia aia s-a platit 9 la suta TVA, daca primiti salata seara, pe rosia aia TVA este 24 la suta. Trebuie uniformizata, pe undeva sunt neindreptatiti hotelierii pentru ca oamenii nu mai mananca seara la restaurantul hotelului, fiind mai scump, merg undeva in oras, unde e mai ieftin", a spus Grapini.

Ministrul a adaugat ca in Bulgaria TVA este uniformizata in turism, iar operatorii din turism din Romania "vin si zic ca ei nu au aceleasi conditii si isi pierd turistii".

"TVA uniformizata ar permite o gestionare corecta, pentru ca eu am dubii aici ca se separa rosiile cu 9 la suta TVA de cele cu 24 la suta (…) Sustin aceasta masura chiar daca intru in contradictie cu Ministerul Finantelor" a adaugat Grapini.
Ministrul Maria Grapini a participat, la Arad, la o dezbatere cu oameni de afaceri pe probleme de legislatie si accesare de fonduri europene.

Strategia de dezvoltare a...
Citeste si: Strategia de dezvoltare a turismului balnear, pe masa Guvernului


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Proiect de pionierat pentru promovarea Tarii Fagarasului