Primaria Predeal va incepe in acest an constructia in statiune a unui centru spa, care va include saune, piscine, aqua parc si sali de sport, va reabilita trei strazi si va realiza o pista de biciclete si patru parcari. Investitia totala va depasi 20 de milioane de euro, scrie Mediafax.

Constructia centrului spa va incepe in acest an si va fi incheiata in 2015. Proiectul, in valoare de 42,8 milioane de lei, va cuprinde mai multe spatii de relaxare, saune, bai de aburi, grota de gheata, piscine, aqua parc, terenuri de squash, solar, sali de fitness, spinning, cardio si aerobic.

De asemenea se vor amenaja zone de spatii verzi si locuri de joaca pentru copii. "Printre alte beneficii se estimeaza ca proiectul va conduce la cresterea numarului de turisti cu circa 15 % si va crea 35 de noi locuri de munca in oras. Proiectului va fi dezvoltat in zona centrala a orasului", se arata intr-un comunicat al Primariei Predeal.

Valoarea totala a proiectului este de 42,8 milioane de lei, din care finantare externa nerambursabila 20,1 milioane de lei si 22,7 milioane lei finantare proprie. Cel de-al doilea proiect, care va fi inceput tot in acest an si incheiat anul viitor, vizeaza facilitarea accesului in zona turistica Clabucet-Cioplea-Predeal. Administratia locala isi propune realizarea unor obiective care sa imbunatateasca accesul in zona turistica de cel mai mare interes in sezonul de iarna, respectiv zona schiabila.

Proiectul cuprinde trei parcari etajate cu 213, 481, respectiv 257 locuri, o parcare clasica, cu 123 de locuri, reabilitarea si modernizarea a doua strazi, care va include si amenajarea unor piste pentru biciclete pe o lungime de 3,797 kilometri. Valoarea totala a proiectului este de 55,2 milioane de lei, din care finantare din fonduri europene 53,97 milioane lei si finantare proprie 1,29 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri