Traditie si distractie. Asta ofera agentiile de turism pentru sarbatorirea in tara a Pastelui. In Maramures si in Bucovina veti avea parte de mese "ca la mama acasa", iar celor care aleg Delta Dunarii nu le vor lipsi mielul dobrogean, traditionala placinta, preparatele din peste si icre, dar si vinurile de la podgoriile Niculitel si Colinele Dobrogei.

Slujba de Inviere la Manastirea Barsana

Una dintre cele mai atragatoare oferte va cheama in zona Maramuresului. Drumul se face cu autocarul pe traseul Ploiesti, Sinaia, Brasov, Sighisoara, Targu Mures, Reghin, Dej, Baia Mare. Odata ajunsi in Baia Mare, veti fi cazati in hotelul Mara, cotat la trei stele. A doua zi, dupa micul dejun, veti vizita Muzeul de Mineralogie al Maramuresului, dupa care veti pleca spre lacul Firiza, unde veti avea ocazia sa vedeti pastravaria Firiza, dar si popasul si pastravaria Lostita, pe malul raului Blidar.

La ora 22.00, veti porni, cu autocarul, pe traseul: Pasul Gutai, Mara, Valea Izei, pentru a ajunge la Manastirea Barsana, unde veti participa la slujba de Inviere. La intoarcere, gazdele va vor intampina cu oua, pasca si vin rosu. In prima zi de Paste, veti face o excursie cu autocarul la cabana Mogosa, de unde puteti urca cu telescaunul in masivul cu acelasi nume. Pranzul il veti servi la hotel si va contine un meniu traditional de Paste.

Dupa-amiaza, veti avea "program de voie", iar seara veti lua cina festiva de Paste, "ca la mama acasa", intr-o atmosfera specific maramureseana, iar de pe masa nu va lipsi renumitul pastrav de Firiza. In cea de-a patra zi de vacanta, plecati, tot cu autocarul, spre statiunea Borsa, iar pe drum veti avea ocazia sa vizitati mormantul lui Pintea Viteazul, Cimitirul Vesel de la Sapanta si biserica veche de lemn de la Bogdan Voda.

Dupa ce veti petrece cateva ore in Borsa, va veti continua drumul spre Bistrita, unde veti fi cazati la hotelul de trei stele Coroana de Aur. In cea de-a cincea zi, dupa micul dejun veti pleca spre casa pe traseul Reghin, Targu Mures, Sighisoara, unde veti vizita centrul medieval, Brasov, Predeal, Sinaia, Ploiesti, Bucuresti. Pretul pentru o astfel de vacanta este de 7.250.000 lei de persoana.

Partide de pescuit in Bucovina

Si Bucovina va asteapta pentru Sarbatorile de Paste. Gospodinele din Gura Humorului va vor pregati bucate alese si va vor astepta sa le gustati - oua rosii, friptura de miel stropita cu vin si tuica, cozonaci umpluti cu nuci si pasca cu smantana sau branza de vaci. Una dintre pensiunile la care puteti poposi este Orhideea, cotata la trei margarete. La parterul cladirii se afla un living pentru petrecerea dupa-amiezelor la o cafea si o sufragerie pentru servirea mesei. Daca doriti, gazdele va pot oferi tururi de manastiri si transferuri cu masina proprie, dar si partide de pescuit sau jocuri de societate.

Pentru Paste, pretul este de doua milioane lei de persoana pe zi, tarif in care sunt incluse cazarea in regim de demipensiune, masa festiva de Paste, dar si diferite gustari intre mese - saratele, cozonac, fructe si prajituri. Gazdele va ofera la inceputul mesei un pahar de tarie, dupa preferinte - afinata, visinata sau tuica, vin, apa minerala si cafea.

Cu jeepul la Saraturi, cel mai important loc de pasaj pentru pasarile migratoare

Un alt loc in care puteti pleca pentru perioada Pastelui este Delta Dunarii. Drumul il veti face cu microbuzul, iar cazarea va fi aranjata in camere duble la pensiunea Morena, de cinci margarete. La sosire veti fi asteptati cu o gustare dupa care, in functie de ora la care ajungeti, puteti face o excursie cu barca pe lacul Violet. A doua zi, dupa micul dejun, veti pleca intr-o excursie cu salupa pe canalul Uzlina, ajungand la lacul Uzlina, lacul Isac, garla Perivolovca, Cuibul cu Lebede, apoi pe Dunare, dupa care va veti intoarce la Murighiol.

La ora 23:00, veti pleca la biserica din sat, pentru slujba de Inviere, dupa care veti lua masa la pensiune, cu oua rosii, drob, friptura de miel si cozonac. In prima zi de Paste veti servi un pranz traditional, de unde nu vor lipsi mielul dobrogean, traditionala placinta, preparatele din peste si icre, vinuri de la podgoriile Niculitel si Colinele Dobrogei. Dupa dejun, puteti pleca intr-o excursie cu jeep-ul la Saraturi, cel mai important loc de pasaj pasari din Delta Dunarii.

Tot cu jeep-ul veti pleca si in urmatoarea zi, de data asta catre Halmyris, unde veti vizita cetatea si mormantul celor doi martiri, Astion si Epictet. Pretul pentru aceasta vacanta este de 400 euro de persoana, in care sunt incluse patru nopti de cazare, in regim de pensiune completa, toate excursiile din program si toate taxele aferente. Daca doriti, va puteti petrece Pastele si pe malul marii. Cazarea se va face in Hotelul de patru stele Iaki din Mamaia. Pentru 210 euro de persoana, veti beneficia de trei nopti de cazare, cu mic dejun inclus, plus masa speciala in noaptea de Inviere si pranzul din prima zi de Paste.

In plus, veti avea acces gratuit la centrul de recreere al hotelului, unde exista o piscina acoperita, sauna umeda si uscata, sala de fitness si jacuzzi. Pentru copiii intre doi si sapte ani pachetul costa 29 euro, iar pentru cei intre 8 si 14 ani - 130 euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri