Cheltuielile turistilor straini in Spania au crescut anul trecut cu 9,6%, la 59,1 de miliarde de euro, un nou nivel record, ca urmare a numarului mai mare de vizitatori, dar si a bugetelor in urcare ale acestora, potrivit AFP.

Turistii britanici, cei mai numerosi in Spania, au cheltuit anul trecut 12 miliarde de euro, urmati de germani, cu 9,72 miliarde de euro, si francezi, cu 5,9 miliarde de euro, scrie Mediafax.

Cheltuielile vizitatorilor din Rusia au crescut cu 29%, la 2,35 miliarde de euro, reprezentând 4% din totalul veniturilor Spaniei din turismul international.

Americanii au ramas in continuare turistii cu cele mai mari cheltuieli, in medie de 2.402 euro pe vizitator, chiar daca suma a inregistrat o scadere puternica, de 22%, fata de anul 2012.

Francezii au redus de asemenea fondurile alocate vacantelor din Spania, cu 22% anul trecut, la 618 euro, in timp ce britanicii le-au mentinut, la 809 euro, iar germanii au crescut cheltuielile cu 8,4%, la 1.205 euro.

Care este singurul loc din...
Citeste si: Cum arata singura coasta tropicala din Europa

Spania a fost vizitata anul trecut de un numar record de turisti straini, de 60,6 milioane, in crestere cu 5,6% fata de anul anterior.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Romania, pe primul loc la migratia interna in Uniunea Europeana