Numarul de chartere care pleaca din Romania spre insulele grecesti va depasi in premiera, in acest an, numarul de zboruri spre Antalya si celelalte statiuni din Turcia, pe fondul preturilor tot mai mici dn Grecia, a declarat Alin Burcea, proprietarul agentiei Paralela 45.

"Grecia va bate in acest an Turcia in topul preferintelor turistilor romani. Se vede acest lucru dupa rezervarile din ultimele luni si dupa numarul de chartere anuntate pentru perioada aprilie-octombrie 2014", a spus Burcea. El estimeaza ca in acest an vor merge cu chartere in Grecia peste 110.000 de turisti romani, fata de 90.000 in Turcia, potrivit Mediafax.

"Grecia a castigat in preferintele romanilor pentru ca ofera toata varietatea de hoteluri, de la una la cinci stele, iar preturile au inceput sa tot scada in ultimii doi ani. Turcia, in schimb, din cauza cererii mari din ultimii ani, a marit an de an tarifele cu 3-5%. Un turist plateste, in medie, pentru o saptamana in Grecia, cazare plus avion, circa 400 de euro, pe cand un pachet de o saptamana in Turcia costa 600 de euro, in medie. E drept ca in Turcia vorbim in general de hoteluri de cinci stele, all inclusive, dar romanii renunta la unele facilitati pentru un pret mai mic", a spus Burcea.

El a afirmat ca in topul preferintelor pentru destinatiile de vara ramane, alaturi de Grecia si Turcia, si Spania.
Vanzarile pentru destinatiile de vara au inceput din lunile noiembrie si decembrie, cand agentiile au facut reduceri de preturi.

Paralela 45 a avut anul trecut o cifra de afaceri de 35 de milioane de euro, in crestere cu 12% fata de 2012. Agentia este una din primele cinci din tara, dupa volumul afacerilor, alaturi de Perfect Tour, Christian Tour, Hapyy Tour si Eximtur.

Pentru anul 2014 Paralela 45 a bugetat o crestere de minim 15%, astfel incat afacerile sa depaseasca 40 de milioane de euro.

"Cresterea se bazeaza pe majorarea numarului de chartere. Avem chartere noi din Bucuresti pentru Zakynthos, Santorini, Kos si Mikonos, doua chartere noi din Iasi spre Antalya si Rhodos si unul nou, spre Creta, din Cluj. Avem circuite noi din orase - Israel din Cluj si din Iasi,Viena, Istanbul si Praga din Cluj, Turcia si Thailanda din Constanta sau Costa Brava din Craiova. Mai avem cateva zeci de circuite noi, lansate deja pe piata sau in curs de lansare, ca de exemplu Uganda, Georgia- Armenia, Uzbekistan, Kazahstan, Marele Tur al Asiei Centrale, Rusia- Mongolia, Senegal- Gambia, Etiopia si multe altele", a mai spus Alin Burcea.

Agentia estimeaza si o crestere cu 30% a turismului intern, avand trei agentii pe Litoral.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri