Agentia de turism Christian Tour, fondata de Cristian Pandel, isi propune pentru acest an o cifra de afaceri de 60 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul anterior, si un avans similar al profitului, pe fondul majorarii numarului de clienti deserviti si al orientarii crescute catre vacantele exotice, mai scumpe.

Christian Tour a vandut pe parcursul anului trecut vacante in valoare de aproximativ 45 milioane de euro si a obtinut un profit de trei milioane de lei.

"Doar prin agentiile proprii Christian Tour am inregistrat anul trecut 150.000 de clienti si ne propunem ca in acest an sa crestem la 200.000 de clienti deserviti. Mai mult, creste ponderea vacantelor exotice, cu o medie de 700 de euro per persoana, in totalul vanzarilor. De asemenea, cresterea va fi generata de sergmentul de vacante pentru familii, pe care ne concentram anul acesta, precum si pe vacantele pentru tineri", a explicat Cristian Pandel, presedinte si fondator Christian Tour.

El a adaugat ca suma medie cheltuita de romani pentru o vacanta se ridica la 350-400 de euro de persoana.

"Pensionarii au mai multi bani decat tinerii, desi nu s-ar crede. Explicatia este ca acestia nu au credite, nu au taxe pentru scoli de platit", a mai spus Pandel.

Potrivit acestuia, in topul preferintelor de calatorie a romanilor raman vacantele cu masina proprie, urmate de sejururile cu autocarul si abia apoi cele cu avionul.

"Sunt inca multi romani cu teama de zbor, asa ca avionul este abia pe locul al treilea. Va creste insa aceasta piata, potentialul fiind ridicat in Romania, in contextul in care suntem pe ultimele locuri in Europa pe zona de vacante cu avionul", a mai spus presedintele Christian Tour.

Principalele destinatii din oferta agentiilor Christian Tour sunt Grecia (65%), Turcia, Spania si Bulgaria.

Printre noutatile anului 2014 se numara lansarea charterelor cu plecare din Bacau si redeschiderea, pe perioada estivala, a charterelor din Iasi, Cluj si Timisoara, catre destinatii precum Insula Creta, Antalya si Zakynthos.

"De asemenea, in strategia anului 2014 un loc important il ocupa lansarea conceptului Family Moments, precum si deschiderea primului hotel propriu din lantul Memento Hotels - Memento Kassiopi Hotel, de 4 stele in Insula Corfu, declara Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Cu o istorie de 17 ani in piata de turism autohton, Christian Tour are in prezent 28 de agentii proprii in toata tara si 125 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri