Consilierii generali ai Capitalei au aprobat joi un proiect de hotarare privind depunerea candidaturii municipiului Bucuresti la titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2021.

Proiectul a fost aprobat in sedinta de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), astfel ca Bucurestiul se poate inscrie in competitia care incepe anul viitor.

"Competitia nationala pentru alegerea orasului ce va reprezenta Romania (pentru a fi Capitala CulturalaEuropeana in 2021, n.r.) se deschide in 2015, anuntand deja intentia de a participa la aceasta competitie orasele Cluj-Napoca,Timisoara, Iasi, Craiova si Arad", potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotarare, potrivit Mediafax.

In document se mentioneaza si ca urmatoarea sansa a Romaniei de a avea o Capitala Culturala Europeana va fi "abia peste alti 15 ani".

De asemenea, in document se arata ca evenimentul "Capitala Culturala Europeana" este deja considerat unul de natura "sa schimbe cu totul viata unui oras si sa-i marcheze viitorul", procesul de accedere la acest titlu incepand cu sase ani inainte.

Conform studiilor realizate cu privire la dezvoltarea oraselor care au fost capitale culturale europene, printre beneficii se numara cresterea turismului in medie cu 12 procente in anul respectiv, a venitului regional prin proiectele culturale desfasurate, a venitului orasului, precum si relansarea imaginii acestuia.

Alte beneficii sunt reprezentate de refacerea infrastructurii culturale, prin faptul ca spatiile culturale noi si cele renovate raman parte din infrastructura orasului, si de imbunatatirea cooperarii intre cetateni si autoritati. Ultimul oras din Romania ales Capitala Culturala Europeana a fost Sibiu, in 2007.

Programul "Capitala culturala europeana" a fost initiat de Consiliul de Ministri ai Culturii din Uniunea Europeana in 1985, cu scopul de a apropia popoarele Europei si de a celebra contributia oraselor la dezvoltarea culturii. Pana in prezent, peste 40 de orase au detinut acest titlu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri